3 leuke tips om je te helpen de bijbel te lezen

3 leuke tips om je te helpen de bijbel te lezen

bijbel-06Heb jij ook als goede voornemen om meer in je bijbel te lezen dit jaar? In Gospelsound van zondag 3 januari bespraken we 3 manieren om je te helpen dat dit jaar te doen.

Tip 1: Lees de hele bijbel in 1 jaar
Als je het verlangen hebt om dit jaar de hele bijbel te lezen, biedt Alpha Nederland hulp. Als je je aanmeldt krijg je elke dag een mail met daarin 3 bijbelteksten: een psalm, een stuk uit het Nieuwe Testament en een stuk uit het Oude Testament. Daarnaast bevat de mail wat overdenkingsteksten om de stukken wat dichterbij te brengen en wat de stukken samenbrengt onder 1 thema.
Je kunt je aanmelden op de website www.bijbeljaar.nl en de stukken van de afgelopen dagen vindt je hier.
1 januari
2 januari
3 januari

Guardians Of AncoraTip 2: Speel de game Guardians of Ancora
Het Britse Bijbelgenootschap heeft een nieuwe game ontwikkeld: Guardians of Ancora. In dit spel moet je verhalen verzamelen om de stad Ancora weer van licht te voorzien. Deze verhalen gaan allemaal over Jezus. Je wordt neergezet in verschillende bijbelse steden, zoals Capernaüm of Bethlehem, waarin je Jezus moet vinden en volgen door je poppetje over huizen, schepen en grote kussens te laten springen. Terug in Ancora geef je dit verhaal door aan de mensen. Je kunt het verhaal dan ook in de bijbel teruglezen en daar verwerkingsvragen bij antwoorden of een quiz over het bijbelverhaal maken. Daarmee verdien je punten om het volgende verhaal te kunnen spelen.

Een leuke en laagdrempelige manier om bezig te zijn met de bijbel. Je kunt de game Guardians of Ancora gratis downloaden op je Android of IOS smartphone of tablet of kijk hier voor meer info.

final-logo-blue-600x380Tip 3: Bekijk de filmpjes van the Bible Project
Twee Amerikanen zijn twee jaar geleden gestart met the Bible Project. Bij dit project zetten ze elk bijbelboek om in een mooie animatiefilm van 5-10 minuten, waarin ze proberen duidelijk te maken wat de rode draad van dit boek is en hoe dat past in het grote verhaal van de bijbel. Naast de filmpjes over bijbelboeken, zijn er ook thema films gemaakt over bijvoorbeeld de Tabernakel, de Messias of genade. Bekijk hier onder een voorbeeld en de overige filmpjes kun je vinden op hun website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com