Aanbidding, praise, worship of singersongwriter: wat wordt de nieuwe cd van de maand?

Aanbidding, praise, worship of singersongwriter: wat wordt de nieuwe cd van de maand?

CD van de Maand JuliHet jaar is alweer halverwege en traditioneel is dat altijd een vrij rustige maand met nieuwe muziek. Toch hebben we weer een paar pareltjes voor jullie gevonden waar je deze week weer op kunt stemmen voor de cd van de maand juli.

Daniëlle Schaap - LuisterDaniëlle Schaap – Luister
Deze maand weer eens een Nederlandse cd. Ruim 2 jaar na de eerste cd “Be Loved” is de tweede cd van Danielle Schaap een feit. Ditmaal een cd met intieme nummers, allemaal Nederlandstalig. Nummers die je meenemen door het dagelijks leven, met z’n hoogte- en dieptepunten naar Gods liefde, trouw, troost, vergeving en aanwezigheid. Een heerlijke cd om naar te luisteren en je door te laten bemoedigen.

 

 

 

Matt Redman - Unbroken PraiseMatt Redman – Unbroken Praise
Het nieuwe, langverwachte album van Matt Redman is een uniek album te noemen. Voor dit album werden de legendarische Abbey Road Studio’s, onder andere wereldberoemd geworden door een opnamesessie van The Beatles, omgetoverd in een kerk. Een avond lang nam de aanbiddingsleider, samen met collegamuzikanten als Ben Cantelon, een aantal nieuwe nummers op, waarvan eentje er zelfs de avond voor het concert afgeschreven was. Matt Redman hoopt dat we de liederen niet alleen meezingen maar ook toepassen in ons leven, zodat we helemaal kunnen leven voor God.

 

Morgan Harper NicholsMorgan Harper Nichols – Morgan Harper Nichols
Haar naam zegt je misschien helemaal niets, maar toch draait ze al even mee. Haar zus is namelijk niemand minder dan Jamie Grace. Morgan schreef al veel mee aan het laatste album van Jamie Grace en de zussen traden al samen op onder de naam Harper Still. Ook hebben de twee zussen afgelopen kerst samen een kerstalbum opgenomen. Jamie Grace schreef op haar beurt weer mee met dit album. tobyMac, die het album produceerde zegt erover: “Als je denkt dat de geschreven teksten van Morgan beter zijn dan haar zang, dan heb je het mis. Juist de zang maakt de diepgang en doet je beseffen waar het uiteindelijk om gaat.”

planetshakersPlanetshakers – The Outback Sessions
Na onder andere de Casting Crowns en Hillsong United hebben ook de Planetshakers besloten om een akoestische cd te maken. The Outback Sessions startte als een project om intiemere versies te maken van de bekende Planetshaker-nummers, zoals Endless Praise. Bijkomende gedachte was ook dat deze versies makkelijker te spelen waren door lokale worshipgroepen. Maar gaandeweg groeide het project en werden er ook 3 nieuwe nummers geschreven. Een mooie intieme worship cd, die ook schitterend is als je normaal gesproken niet van de muziek van de Planetshakers houdt.

Het wordt weer een lastige keuze deze maand. Wat wil jij in juli horen bij Gospelsound? Breng je stem uit en luister zondag tussen 12 en 14 uur naar Gospelsound op Omroep Zuidplas voor de uitslag!

[socialpoll id=”2279694″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com