Aaron Shust kan na vier jaar zijn geloof weer vieren

Aaron Shust kan na vier jaar zijn geloof weer vieren

AS_Press1_RGBDe afgelopen vier jaar waren voor zanger Aaron Shust niet de meeste makkelijke. De twee jongste zonen van de zanger, onder andere bekend van de megahit My Saviour, my God, kregen serieuze gezondheidsproblemen. Gelukkig zijn beide jongen weer helemaal gezond verklaard. Voor Shust reden om God’s beloften en trouw te vieren en dat is dan ook het thema van het nieuwe album Doxology.

De zanger vertelt: “In het eerste hoofdstuk van Job zien we dat Job zelfs in het midden van zijn verdriet God kon aanbidden, maar hij kon zijn geloof niet vieren. Daar kan ik me in vinden. Vier jaar geleden kon ik aanbidden, zelfs midden in het lijden, maar ik was er niet klaar voor om te vieren. Het is niet zo dat de omstandigheden nu niet meer moeilijk zijn. Ik moet mezelf nog steeds eraan herinneren dat God’s beloften waar zijn. Maar na alle dingen die we als gezin hebben meegemaakt en God’s troost en trouw veel dieper dan ooit tevoren hebben ervaren, is er nu ruimte voor vreugde en verwachting die hiervoor niet aanwezig was.”

Doxology_Cover_RGBOver het nieuwe album Doxology, wat latijns is voor lofprijzing, vertelt de zanger: “Het is geïnspireerd op mijn tijd als worshipleider in de kerk. Een doxologie is een lofprijzing naar God toe, zoals de korte verheerlijkingen die aan het eind van de Nieuw Testamentische brieven staan of zoals een lied aan het eind van een kerkdienst. Deze verheerlijkingen en liederen zijn eigenlijk een soort playlist voor een praise & worship “after party” bij het eind van de tijd, rond de Troon, als we vieren dat Jezus gekroond wordt als Koning der Koningen en Heer der Heren.”

Het album bevat vooral vrolijke, bijzondere nummers. Never Gonna Let Me Go schreef Shust samen met Benji Cowart na de dood van een vriend van de zanger. De vriend wilde een lofprijzings dienst, in plaats van een verdrietige begrafenis, dus het nummer is gebaseerd op Johannes 10:29, waarin Christus overwinning over de dood wordt gevierd. Het uptempo It Is Finished was een lied waar Shust al een tijdje aan werkte. In plaats van te focussen op het zware deel van de kruisiging, omarmt het nummer juist de proclamatie dat Christus de dood heeft overwonnen. Lauren Daigle doet mee met het nummer Nothing More. 

Het nieuwe album Doxology van Aaron Shust komt op 28 augustus uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com