Brian Doerksen komt voor 3 concerten naar Nederland

Brian Doerksen komt voor 3 concerten naar Nederland

13978De Canadese aanbiddingsleider Brian Doerksen, bekend van liederen als ‘Kom Nu Is De Tijd’, ‘Maak Mij Rein Voor U’ en ‘De Rivier’, komt weer naar Nederland!

Tijdens drie concerten in juni zal hij niet alleen zijn bekendste aanbiddingsmuziek brengen, maar ook The Shiyr Poets introduceren: een gezelschap dat de Psalmen op een inspirerende manier weer onder de aandacht brengt.

Brian Doerksen heeft in Nederland een grote groep liefhebbers van zijn muziek. Veel mensen waarderen hem om wat hij heeft betekend voor het moderne aanbiddingsmuziek genre. Wereldwijd wordt hij beschouwd als een pionier op dat gebied, en onlangs kreeg hij nog een oeuvre onderscheiding tijdens de Canadese Covenant Awards.
Anderen waarderen hem om zijn liederen en stijl. Doerksen weet het geloofsleven intiem en persoonlijk te verwoorden in zijn liedjes, maar brengt aanbiddingsmuziek bovendien op een manier die kerkmuren doorbreekt. De creatieve krachten achter het in ons land populaire Sela noemen Brian Doerksen niet voor niets als een belangrijke inspirator.

Tijdens de komende concerten zullen de vele aanbiddingsliederen, waarvan er diversen vertaald zijn voor de Opwekkingsbundel, natuurlijk ruim baan krijgen. Maar Brian introduceert deze avonden ook een nieuw project waar hij zich de afgelopen periode in verdiept heeft. The Shiyr Poets (‘shiyr’ wordt uitgesproken als ‘sjeer’) is een nieuwe groep met Doerksen, Calum Rees, Brian Thiessen en Teresa Trask. De band vertaalt het Psalmboek opnieuw met als doel, zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke tekst en context te blijven. Alle Psalmen worden zo bewerkt; van het hoogste loflied tot aan een indringende klaagzang. Op deze manier maken The Shiyr Poets muziek die ieders leven raakt.

De concertdata en -informatie op een rij:

Donderdag 11 juni – Schouwburg De Lawei, Drachten
Vrijdag 12 juni – De Schuilplaats, Ede
Zaterdag 13 juni – Zalen A4, Leiderdorp

Alle avonden beginnen om 20:00 uur.

Kaarten voor de optredens zijn verkrijgbaar via www.truetickets.nl.
Gelet op eerdere concerten van Brian Doerksen, zullen kaarten naar verwachting snel verkocht worden. Voor vroege beslissers kosten daarom kaarten € 20,10 per stuk tot 28 februari; vanaf 1 maart € 22,50 en aan de kassa € 25,00.
Meer informatie is te verkrijgen bij GospelNU, dat de optredens van Brian Doerksen verzorgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com