Britse electronicaband neemt single op met Iraakse aartsbisschop

Britse electronicaband neemt single op met Iraakse aartsbisschop

Ooberfuse_PromoTijdens zijn recente bezoek aan Londen, bezocht aartsbisschop Warda van Irak ook de lokale band Ooberfuse. De band vraagt al een tijdje aandacht voor onrecht in de wereld en de aartsbisschop riep de hulp van de band in om de nood van vervolgde minderheden in Irak onder de aandacht te brengen. In het uiteindelijke resultaat We Are One, bid aartsbisschop Warda het Onze Vader in hetzelfde Aramase dialect wat Jezus waarschijnlijk zelf gesproken heeft.

WardaFrontzangeres Cherrie van Ooberfuse vertelt: “Het is makkelijk om ongevoelig te worden voor alle horror verhalen die je elke dag weer in de krant ziet staan. Maar als je aartsbisschop Warda hoort spreken over al het meedogenloze en verborgen lijden van vervolgde minderheden in Irak brengt de gruwelijke realiteit veel dichter bij huis. Het lied dat we samen met de aartsbisschop hebben opgenomen is onze kleine manier om te zeggen dat we verbonden zijn met degene die leiden in Irak. We zijn hen niet vergeten. We horen bij dat ene grote lichaam waarvan als er 1 lijdt, alle delen leiden (1 Korinthe 12:26).”

Ooberfuse is een katholieke electronicaband uit Londen. Deze achtergrond zorgde ervoor dat de band al meerdere keren heeft opgetreden op de katholieke jongerendagen. Daarnaast komt Cherrie zelf oorspronkelijk uit de Fillipijnen, uit het gebied waar de orkaan Haiyan vorig jaar toesloeg. Op grond daarvan schreef zij het nummer Mercy, als een boodschap van hoop voor de overlevenden en nabestaanden van de slachtoffers. Dat nummer was 1 van de 3 nummers wat diende als soundtrack voor het bezoek van Paus Franciscus aan de Filipijnen afgelopen januari. Over hun muziek en boodschappen daarin maakt de band elke maand een podcast The Ooberfuse Show. In de laatste aflevering spreekt aartsbisschop Warda met de band over de nieuwe single We Are One. Je kunt de podcast horen op www.ooberfuse.com.

De nieuwe single We Are One is op 1 maart uitgekomen. Helaas is het nummer niet te krijgen in Nederland, maar alle opbrengsten in Groot-Brittannië gaan naar Iraakse Christenen in nood.

Beluister hier het nummer We Are One:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com