Chris Tomlin: “Ik wil de gemeente leiden in aanbidding, niet naar mezelf”

Chris Tomlin: “Ik wil de gemeente leiden in aanbidding, niet naar mezelf”

Chris TomlinOndanks dat Chris Tomlin al vele nummer 1 hits en gouden platen heeft gescoord, ligt zijn focus nog steeds op het schrijven van liederen voor de gemeente. In een interview met CCM Magazine vertelt Tomlin dat hij dat altijd heeft gedaan en zijn nieuwe album Love Ran Red is daar geen uitzondering op.

Tomlin had vele nummers geschreven voor het album maar voor hem sprong het nummer At The Cross (Love Ran Red) er echt uit. “Het is het middelpunt van het album. Het is zelfs het middelpunt van aanbidding. Er is geen lied, geen kerk… er is niets zonder het kruis. Dat klinkt heel makkelijk, maar het is heel diepgaand. Jezus heeft een weg voor ons vrijgemaakt om God te aanbidden.”

Die liefde is het belangrijkste in Tomlin’s carriere. Zijn nummers hebben mensen tot God gebracht, zijn manier van aanbidding zorgde ervoor dat duizenden mensen samen God konden aanbidden en nu zorgen die kwaliteiten ervoor dat veel jonge aanbiddingsleiders naar Chris Tomlin toekomen om te leren van hem. Dit neemt Tomlin heel serieus. “Er zijn zoveel aanbiddingsleiders die zoveel mooie dingen doen”, vertelt Tomlin. “Maar het doel is niet om een ster te worden. Het doel is ook niet om ontzettend beroemd te worden of gewoon cool te zijn. Dat hebben mensen niet nodig. Mensen hebben nederigheid nodig en moeten geleid worden naar God. Rock sterren leiden zelden mensen naar God. Mensen die cool zijn leiden zelden mensen naar God. Ze leiden mensen naar zichzelf. En dat moet je zo goed als je kan buiten de deur houden.”

Het nieuwe album van Chris Tomlin Love Ran Red is de hele maand november cd van de maand bij Gospelsound.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com