Column Caresse – God is altijd op tijd

Column Caresse – God is altijd op tijd

Hieronder de column van vandaag.

 

God is altijd op tijd

Oh nee he, 15 minuten vertraging. Pfffff, als deze vertraging oploopt, kom ik laat voor mn afspraak.  Het maandagochtend en het is druk op Rotterdam Centraal. Er is uitval van treinen en er zijn veel vertragingen. Maaaannnnn, ik kom laat.

En ik word me toch een potje ongeduldig. Ongeduldig. Wie is dat nu niet van tijd tot tijd. Ongeduldig zijn, betekent dat je niet meer instaat bent om te wachten. En we leven al in zo’n drukke tijd. We zijn constant gehaast. We willen dat alles zo snel mogelijk gebeurt. En het liefste op een tijdstip dat het ons het beste uitkomt.

Ik heb een vraag voor jou: Ben jij soms ook ongeduldig naar God toe? Je vraagt hem om een baan, een partner, een kind. Of je hebt een andere wens. En het liefste wil je dat God meteen antwoord geeft, dat Hij meteen een uitkomst bied. In de ideale situatie doe je na het gebed je ogen open, je staat op en je krijgt het verlossende telefoontje.

Maar meestal werkt God niet zo. De reden waarom God niet zo werkt, zal voor ons mensen altijd een mysterie blijven. Feit is wel dat we erop moeten vertrouwen dat God’s timing perfect is en dat Hij altijd onze gebeden verhoort. Soms met een ja, soms met een nee en soms met een wacht even. En vooral die “wacht even” vinden wij moeilijk.

In Johannes 11 lezen we het verhaal van Lazarus.

We lezen dat Jezus een bericht ontving met een wel heel trieste boodschap: de persoon waar hij zoveel van houdt, Lazarus, is ernstig ziek. Let wel, toen Jezus dit bericht kreeg, leefde Lazarus nog, maar hij was ernstig ziek. De Bijbel zegt dat lazarus een hele goede vriend was van Jezus. Ook de zussen van Lazarus kende Jezus goed: Maria en Martha. Jezus had een goede band met deze familie.

Maar toch, ondanks dat hij wist dat zn vriend ernstig ziek was, toch maakte hij geen aanstalte om weg te gaan en de ernstig zieke Lazarus te bezoeken.

Integendeel. Jezus besloot nog een paar dagen te blijven waar hij was.

Toen hij uiteindelijk besloot om richting Lazarus te gaan, kreeg hij te horen dat  Lazarus was ingeslapen.

Tegen de tijd dat Jezus aankwam in het dorp van lazarus, lag Lazarus al 4 dagen in het graf. 4 dagen. Jezus was gewoon veels te laat.

Of toch niet?

Als je het verhaal van Lazarus goed leest, dan zul je bemerken dat Jezus met een reden niet meteen naar Lazarus toe was gegaan om hem te genezen.

Want hoewel Jezus uiteindelijk ogenschijnlijk 4 dagen te laat was, was hij toch op tijd.

Hoe kan dat nou?

Besef hierbij dat onze tijd niet Gods tijd is. Soms denken we dat God aan het dralen is. Dat hij traag is, niet reageert op onze gebeden. We wachten en we wachten. We worden ongeduldig. Is God ons vergeten?

De volgende keer wanneer je in een situatie bent dat je dringend op zoek bent naar een antwoord van God. Dat je dringend een oplossing zoekt voor de situatie waarin je je bevindt. God zal altijd reageren. Misschien niet op het moment dat jij dat zou willen of op de manier waarop jij dat zou willen.

Onze God is een punctuele God: Hij is nooit te vroeg, Hij is nooit te laat. Wanneer je denkt dat God traag is. Bedenk dan: Ook al is God 4 dagen laat, dan nog is God op tijd. God is altijd op tijd.

Psalm 27: 14 zegt

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com