Column Caresse Mercalina- Laat je licht schijnen

Column Caresse Mercalina- Laat je licht schijnen

Laat jouw licht schijnen

Terwijl ik aan het nadenken was over een thema voor deze column, moest ik plots denken aan een quote: “duisternis bestaat niet. Duisternis is slechts de afwezigheid van licht”.

Ik weet nog de eerste keer dat ik deze quote hoorde, maakte het behoorlijk indruk op mij. Het was enerzijds best een filosofische quote en aan de andere kant zaten er ook scheikundige en natuurkundige aspecten aan.

Nu heb ik scheikunde en natuurkunde zo snel mogelijk laten vallen uit mijn pakket op de middelbare school. Dus kon ik niet terugvallen op die kennis bij het verklaren van deze qoute. Dus of die quote natuurkundig/ scheikundig correct is, weet ik niet 100% zeker.

Wat ik wel 100% zeker weet, is dat duisternis moet verdwijnen op het moment dat er licht ontstaat.

Probeer het zelf maar eens uit. Vanavond, wanneer het donker is, ga dan naar het meest donkere kamertje in je huis. Bv het toilet of de badkamer. Alle lichten uit. Als het goed is, is het best donker… ok, tenzij je een badkamer raam hebt. Maar je begrijpt waar ik naar toe wil.

Maak het kamertje zo donker mogelijk. In eerste instantie zijn alle lichten uit. En doe dan het licht aan. Wat gebeur er dan? Juist. Het wordt licht. Duh. Das toch logisch hoor ik je denken. Daar hoef je geen scheikundige of natuurkundige voor te zijn.

Maar laten we eens verder stil staan bij wat er gebeurt: het is donker. En je maakt licht. Of door een aansteker, lucifer, je telefoon of simpel weg door het licht aan te doen.

Op het moment dat er licht komt, MOET de duisternis wijken. En dat doet het ook. In 1 keer. Er vind geen discussie plaats. Geen gevecht of wat dan ook. De duisternis kent zijn plek en verdwijnt zodra er licht verschijnt.

Terug naar de quote waarmee ik begon: “duisternis bestaat niet. Duisternis is slechts de afwezigheid van licht”. Hou die gedachte vast en lees met mij Johannes 8:12

Jezus nam opnieuw het woord. Hij zei: ‘ Ik ben het licht voor de wereld. Wie mij volgt loopt nooit meer in duisternis, maar heeft licht dat leven geeft.

En Mattheus 5:14-16 zegt Jullie zijn het licht in de wereld……  zo moeten jullie het licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel.

Waar er licht is, kan het niet donker zijn. Besef jij wat voor positieve impact jij kunt hebben op je omgeving? Neem die rol op jou en laat jouw licht schijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com