Column Caresse Mercalina – Mijn Vader in de hemel

Column Caresse Mercalina – Mijn Vader in de hemel

Mijn vader in de hemel.

Mijn reislust heb ik van mijn vader. We hadden het vroeger niet heel erg breed, maar er was altijd geld om te reizen. Nu ik ouder ben begrijp ik de strategie van mijn vader: hij gaf gewoon geen geld uit aan onnodige zaken. Hij vond het namelijk veel belangrijker om met zijn gezin op vakantie te gaan. Met de auto naar Spanje, Italië, Zweden, Noorwegen, Denemarken. En toen we op Curaçao woonden nam hij mijn broer en mij mee naar Costa Rica, de Dominicaanse Republiek. Hij heeft ons ook meegenomen naar Florida. Luxe spullen hadden we niet, maar door deze insteek van mijn vader hebben we wel hele mooie herinneringen mogen opdoen.

Mijn vader is iemand die eigenlijk bijna nooit lacht. Tot op de dag van vandaag is hij eigenlijk bijna altijd serieus. Hij heeft wel gevoel voor humor, je zult hem zien grijnzen of glimlachen. Maar de momenten dat ik hem heb zien schaterlachen, zijn echt schaars.

Mijn vader is ook een wijs man. Met inzicht. Nog steeds bel, mail of app ik hem als ik er zelf niet uitkom. Dan wil ik gewoon zijn mening weten. En meestal kiest hij voor een hele logische invalshoek waardoor het voor mij weer even helemaal helder wordt.

Ik weet niet wat er bij jou te binnenschiet wanneer jij aan je vader denkt?

Vaders komen niet altijd positief in het nieuws terecht. Ook de allerbeste vaders zijn niet perfect: ze verliezen hun geduld, ze zijn te druk. Daarom is het voor sommigen moeilijk om God te zien of te ervaren als een goede vader.

Het idee van God als een goede vader vraagt dus enerzijds heel veel inlevingsvermogen, en anderzijds vraagt het om geloof. En misschien helpt het om God te zien als een perfecte vader, eentje die geen last heeft van menselijke imperfecties.

Tijdens Zijn tijd hier op aarde, heeft Jezus het keer op keer duidelijk geprobeerd te maken dat God bijna fanatiek van ons houdt en om ons geeft. Hij weet van zelfs het kleinste detail in ons leven af: in Mattheüs 10:30 lezen we dat zelfs de haren op ons hoofd zijn geteld. Hij wilt graag dat wij onze wensen en noden met Hem delen. Anders dan onze aardse vaders, heeft onze hemelse Vader het nooit te druk voor ons. En zoals we wel mogen verwachten van een goede vader, worden we door hem gedisciplineerd wanneer wij dat nodig hebben.

Ik weet niet of jij te maken heeft met “daddy bagage”. Bagage opgedaan vanwege je relatie met je aardse vader. En of die bagage overwegend positieve herinneringen bevat of misschien ook toch teveel negatieve herinneringen. Hoe dan ook, bedenk dat God jouw vader wil zijn. Hij wil jou opvoeden, Hij wil jou zien groeien en opgroeien, Hij wil jou beschermen. Maar het allerbelangrijkste is dat onze hemelse vader een relatie met jou wil hebben. Psalm 103:13 Zoals een vader met liefde voor zijn kinderen zorgt, zo zorgt de Here voor wie ontzag voor hem hebben.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com