Column Caresse Mercalina

Column Caresse Mercalina

Wanneer God in actie komt

Een paar dagen geleden zat ik na te denken over het principe van “plannen” en het bijhouden van een agenda. Herken jij het dat je bijna niet meer kunt functioneren zonder een agenda? Ons drukke bestaan vraagt erom dat we bijhouden wanneer we met iemand hebben afgesproken en waar. Zonder agenda zou mijn bestaan een chaos worden. Dubbele afspraken of erger nog, vergeten afspraken. Boze vrienden… nee, ik moet er niet aan denken. Degene die het fenomeen “agenda” heeft uitgevonden, verdient echt een nobelprijs.

Maar stel, stel, God zou een agenda hebben. In zijn telefoon. Of gewoon old skool een papieren agenda. En jij zou Gods agenda ergens zien liggen. Wat – zou – jij – doen.

Zou je die de agenda open maken? En zou je dan op zoek gaan naar jouw naam? Zou je dan willen weten op welke dag en tijdstip God jouw gebed zou verhoren? Eerlijk?
Zou dat jouw leven niet vele malen makkelijker maken: ik ga trouwen op 17 juli 2022 en mijn dochter wordt precies een jaar later geboren.
Of : Op 3 april 2018 krijg ik dan eindelijk dat berichtje dat ik ben aangenomen voor mijn droombaan.
Het zou toch fijn zijn om te weten hoe lang je ergens op moet wachten?

Volgens mij mogen we blij zijn dat God geen agenda heeft die Hij ergens kan laten slingeren. Dan komen wij ook niet in de verleiding om te gluren in zijn agenda.
Gelukkig zit Gods agenda in Zijn hoofd. En Gods is alwetend. God vergeet niks. Ik zeg het nog een keer: God-ver-geet-NIKS!
Als jij op dit moment nog wacht op het antwoord op een gebed, vertrouw er dan op dat God je niet is vergeten. Zelf moet ik dan heel erg denken aan het verhaal van Rachel. Ze kon geen kinderen krijgen. Jarenlang heeft ze moeten toezien hoe de vrouwen om haar heen kinderen baarden. Het heeft jaren geduurd voordat we de tekst lezen: En God gedacht Rachel. Nu, vergis je niet, we hebben al geconstateerd dat God niks vergeet. Wat betekent het dan wanneer de bijbel zegt “en God gedacht Rachel”? Als je kijkt naar al die Bijbelverhalen waarbij het lijkt alsof God iemand is vergeten, zien we dat God uiteindelijk in actie komt. We zien het in het verhaal van Rachel, maar bijvoorbeeld ook in het verhaal van Noach. Vandaag wil ik jou dit als bemoediging meegeven: God weet precies wanneer hij in actie moet komen. En ik wil je uitnodigen om de acties van God niet alleen te zoeken in een antwoord op je gebed, maar in alle kleine dingen waarin God jou laat zien dat hij heel dicht bij jou is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com