Column Ds. de Groot – Afscheid

Column Ds. de Groot – Afscheid

De laatste column van Ds. de Groot. Hij is beroepen door de gereformeerde vrijgemaakte kerk in Rotterdam Centrum. Wij als Gospelsound zijnde, willen hem graag hartelijk bedanken voor de columns die hij voor Gospelsound gemaakt heeft.


Hieronder kan je de column teruglezen:

Meditatie Gospelsound – afscheid nemen bestaat niet

Afscheid nemen bestaat niet. Ik ga wel weg maar ik verlaat je niet. Lief, je moet me geloven. Al doet het pijn.
Weet je, ik vind dat een moeilijke tekst van Marco Borsato. Vooral vandaag. Op het moment dat je deze woorden hoort. Op het moment dat deze uitzending is. Op dit moment is mijn afscheidsdienst in de Lichtkring. Ik ga binnenkort werken en wonen in Rotterdam Centrum. Een nieuwe uitdaging. Nieuwe kansen. Maar eerst dat afscheid.
Ik vind afscheid nemen moeilijk. Ik ben bijvoorbeeld blij dat ik jullie nu niet allemaal zie. Het is mijn laatste column voor Gospelsound. En daar houd ik niet van. En toch gaat het gebeuren.

Wat mij helpt is dan om aan Jezus te denken. Hij nam ook eens afscheid. Maar beloofde meteen een verbinder. De Geest. Die zou zorgen dat Jezus niet vergeten zou worden. En dat zijn woorden en daden eeuwenlang mensen zouden redden. En inspireren.
Die Geest, die is er vandaag nog. Die waait door de kerken. En in de wereld. In de Lichtkring. Bij de Lokale Omroep Zuidplas. En ook in Rotterdam. Daar waar ik heen ga. Alleen dat maakt dat ik afscheid kan nemen. Ik weet dat het werk van Jezus verder gaat. En ook veel verder reikt dan mijn kleine bijdrage.

Ik ben blij dat ik die heb mogen geven. En Jezus belooft bij zijn afscheid dat hij in ons leven zal zijn. Kom als de wind die je voelt en de regen. Volg wat je doet als het licht van de maan. Zoek me in alles, dan kom je me tegen. Fluister mijn naam. Ik kom er aan. Zie wat onzichtbaar is. Wat je gelooft is waar. Open je ogen maar. En, dan zal ik bij je zijn. Alles wat jij moet doen, is mij op mijn woord geloven.

Woorden die passen bij het afscheid van Jezus. Omdat hij de Geest stuurt. En die Geest, die is ook bij ieder afscheid tussen mensen van God uiteindelijk de verbinding. We blijven aan elkaar verbonden door het zelfde geloof. Door dezelfde waarden. Door dezelfde God. Zijn zegen gaat mee en blijft achter. Zoals de Geest jouw en mijn hart wil vullen.
Ik wil jullie bedanken voor alle keren dat je luisterde naar mijn woorden. Velen van jullie ken ik niet. En toch ook wel. We zijn verbonden. Adieu!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com