Column: God heeft het beste met jou voor

Column: God heeft het beste met jou voor

MicrofoonIk staar uit het raam naar de mensen die voorbij lopen.

Ik glimlach en roer in mijn kopje thee. Ik voel hoe de warme zonnestralen mijn wangen strelen en mijn gedachten nemen mij terug naar ervaringen op mijn levensreis. Ervaringen waar ik tot op de dag van vandaag geen verklaring voor heb. Een telefoontje net op het juiste moment. Een bijzonder gesprek met een toevallige voorbijganger. Een deur van mijn auto die zeer onverwachts kapot gaat. Ik ben steeds te lui om die deur te laten maken. En maanden later wil iemand mij op straat aanvallen terwijl ik in de auto zit, maar hij krijgt de deur niet open. Toeval zou je kunnen zeggen. Een goede vriend van mij heeft ooit tegen mij gezegd “Toeval is Gods manier om anoniem te blijven”.

Het verhaal vertelt over een dame die in Amerika over een highway reed. De weg was donker en verlaten. Voor haar zag ze de koplampen opkomen van de cabine van een grote vrachtwagen. De bestuurder reed haar voorbij. Echter, toen ze in haar achteruitkijk spiegel keek, zag ze dat de bestuurder van de cabine was gestopt midden op de highway en bezig was om zich om te keren. En hij kwam nu achter haar aangereden. Apart, dacht ze nog. Waarom deed hij dat. Ze ging harder rijden, maar naarmate ze harder ging rijden, ging de bestuurder achter haar ook sneller. Ze besloot om langzamer te gaan rijden zodat hij haar kon inhalen. Maar hij deed het niet. Hij bleef achter haar aan rijden. Haar handen begonnen te zweten van angst en ze wist zich geen raad met de situatie. Voor haar zag ze een benzine station en ze drukte het gaspedaal in.

Ze scheurde het terrein van het benzine station in met de cabine van de vrachtwagen nog steeds achter haar aan. Ze sprong uit haar auto en rende het huilend en gillend het winkeltje in. Trillend op haar benen zag ze hoe de bestuurder van de cabine vlak achter haar auto parkeerde, eruit sprong, naar haar auto toerende, de deur van de achterbank opentrok en een man de auto uitsleurde. Ergens gedurende haar reis was er een onuitgenodigde gast haar auto binnengekropen. Ineengedoken tussen de achterbank en stoel van de bestuurder was hij aan het wachten op een kans om haar te overvallen. Toen de bestuurder van de vrachtwagen “ toevallig” langs haar reed op de snelweg, zag hij vanuit zijn hoge positie “ toevallig” de man zitten. Hij achtervolgde de vrouw niet om haar kwaad te doen, maar juist om haar te hulp te schieten en om haar te behoeden van een mogelijk zeer vervelende situatie. Deze man was daar op het juiste moment op de juiste plek.

Herken je dat? Dat er onverklaarbare dingen gebeuren. Toeval zul je denken. Je verwondert je, je baalt of misschien slaak je zelfs een zucht van verlichting. Soms had je een hele andere planning of gang van zaken in gedachten. Het is soms ook pas achteraf dat je terug kijkt en je beseft wat jou bespaart is gebleven. Hierbij komt ook het besef dat God elke situatie overziet. Misschien grijpt Hij niet altijd in zoals wij dat zouden willen. Soms denken we dat God helemaal niks doet en vragen we ons af waar hij blijft. Maar weet dat God altijd het beste met jou voorheeft.

Mijn gedachten gaan naar de tekst in Jeremia 29:11 Want ik weet welke gedachten ik over u koester, luidt het woord des Heren, gedachten van vrede en niet van onheil om u een hoopvolle toekomst te geven.

Een paar aspecten uit deze Bijbeltekst trekken op deze zonnige middag extra mijn aandacht:

* God weet welke gedachten hij over mij koestert. Hij weet het. Het is niet dat hij iets denkt of hoopt. Hij maakt een bewuste keuze om op een bepaalde manier over mij te denken.

* Het zijn “Gedachten van vrede en niet van onheil”. Onheil wil zeggen “rampen of groot ongeluk”. Als God aan ons denkt, denkt hij niet in termen van slechte dingen die ons kunnen overkomen. Ze zullen ons overkomen, maar zijn focus ligt op de vrede. Een toestand van rust

* En waarom doet hij dat? Omdat hij ons een hoopvolle toekomst wil geven. We mogen dus altijd iets goeds verwachten.

Dit is geen garantie dat het altijd goed met ons gaat, maar God heeft absoluut het beste met jou voor.

 

Geschreven door: Caresse Mercalina voor Gospelsound

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com