Column- Caresse Mercalina ‘Je Bent Goed Zoals Je Bent’

Column- Caresse Mercalina ‘Je Bent Goed Zoals Je Bent’

Microfoon

 

 

 

‘Je Bent Goed Zoals Je Bent’

 

Ze heet Samantha en ze is een heel normaal meisje. Niet bijzonder mooi, maar zeker ook niet lelijk. Een mooie glimlach om haar lippen, lachende ogen. Onderneemt veel activiteiten. Ze is enthousiast en ze legt makkelijk contact met mensen.

Alleen, niemand weet hoe ze zich van binnen voelt. Ze voelt zich vaak onbegrepen, niet geaccepteerd. Alsof ze net niet goed genoeg is. Ken je dat gevoel?

Vraag jij je wel eens af hoe God naar jou kijkt. Zou God jou begrijpen? Vind God jou wel goed genoeg?

Een waterdrager had 2 potten met water die hij over zijn schouders droeg om water te halen. De ene pot zag er perfect uit. Mooie kleuren. Helemaal intact. De andere pot, was erg versleten en had zelfs een scheur aan de zijkant. Aan het einde van de wandeltocht, had de gescheurde pot nog maar de helft van het water in zich. Terwijl de perfecte pot nog al het water in zich had. Dit ging zo door, twee jaar lang. De waterdrager begon de reis naar huis met twee volle potten water en kwam thuis aan met slechts 1,5 keer de hoeveelheid water.

De gescheurde pot voelde zich een mislukkeling en op een dag besloot deze pot om de waterdrager daarop aan te spreken. Ik schaam me zo diep, zei de pot, en ik wil graag mijn verontschuldigingen aanbieden. Ik ben slechts in staat om de helft van het water af te leveren. Vanwege de scheur blijf ik maar lekken en lekken. U doet zoveel werk, maar vanwege mijn gebrek krijgt u geen waar voor uw geld.

De waterdrager kijkt de pot aan en zegt: is het je wel eens opgevallen dat er alleen aan jouw kant van de weg bloemen groeien en niet aan de kant van de andere pot? Dat is omdat ik altijd heb geweten van je gebrek. En ik heb zaadjes gepland. Elke dag, op de terugweg naar huis, heb jij de zaadjes en later ook de bloemen water gegeven. Gedurende de afgelopen 2 jaar heb ik deze bloemen gebruikt om thuis op tafel te zetten. Als jij niet was, zoals je bent, was mijn huis niet zo fleurig geweest.

Filippenzen 2:13 zegt: In een groot huis zijn niet alleen voorwerpen van goud en zilver, maar ook van hout en aardewerk. De eerste zijn voor bijzondere gelegenheden, de laatste voor dagelijks gebruik.

Het gaat hier niet om de waarde van de voorwerpen. Het gaat om de bruikbaarheid. Mocht je je voelen zoals Samantha, of zoals de gescheurde pot. Bedenk dan: Je bent goed genoeg zoals je bent. Bruikbaar voor Gods werk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com