Column Caresse

Column Caresse

Vandaag hadden we weer een verse nieuwe column van Caresse, hieronder kan je hem teruglezen/luisteren

 

Kijk naar de vogels

 

Buiten schijnt de zon. Het raam zit nog dicht, dus helaas hoor ik de vogeltjes niet fluiten. In mijn gedachten hoor ik hun symfonieën. Prachtige melodieën die de natuur ons aanbied in een gratis concert. Ik heb me wel eens afgevraagd hoe de vogels zo mooi leren fluiten. Zouden ze stiekem “vogeltjes zangles” volgen. Het vertelt mij wel iets over de creativiteit van onze Schepper. Het zegt mij ook iets over de muzikaliteit van God. Want heb jij ooit een vogel vals horen zingen? Ikke niet. En uiteraard zijn we allemaal van mening dat het ene vogeltje mooier fluit dan het andere. En van sommige vogels vinden we dat hun stemgeluid meer lijkt op gekrijs, dan op iets anders. Maar dat even terzijde.

En dan die kleuren… sommige vogels hebben zulke mooie kleuren.

En dan het gefladder…. De vrijheid…. Jezelf mee laten slepen op de wind. Wat een heerlijk gevoel moet dat zijn.

Ik geloof dat vogels ons veel vertellen over wie God is. De vogels geven ons een beeld van het karakter van God. De Bijbel gebruikt vaak vogels als voorbeelden om ons bepaalde levenslessen te leren.

In het boek Job gebruikt God vogels als voorbeeld om Job duidelijk te maken dat God weet waar Hij mee bezig is. God heeft de vogels geschapen met hun kenmerken en dit getuigt van de grootheid van God.

In Job 39: 29-31 vraagt God aan Job: is het door uw inzicht dat de valk vliegt? Zijn vlegels uitslaat naar het zuiden? Is het op uw bevel dat de gier zich verheft en zijn nest in de hoge bouwt. Op rotsen woont en vernacht, op rotspunt en bergtop?

Eigenlijk wil God hiermee zeggen: Job, bemoei je niet met mijn zaken. Ik weet waar ik mee bezig ben. Ik ben alwetend en almachtig. Vertrouw op Mij. Ik heb alles onder controle.

Een andere bekende tekst vinden we in Mattheüs 6:26 Ziet naar de vogels des hemels: zij zaaien niet en maaien niet en brengen niet bijeen in schuren en toch voedt uw hemelse vader die; gaat gij ze niet verre te boven.

God zegt: kijk naar de vogels. Komen zij ook maar 1 ding te kort? Maken zij zich zorgen om iets? God zorgt voor de vogels en vervolgens vraagt Hij aan jou: als ik voor de vogels kan zorgen, zal ik dan ook niet voor jou zorgen.

Is dat niet heerlijk om te weten? Het bewijs van een zorgzame God zien wij in de natuur, onder andere bij de vogels. Je hebt dus geen enkele redenen om te twijfelen of God wel naar jou omziet.

Ik sta op en doe het raam open. Ik vind het heerlijk om de vogels te horen en herinnert te worden dat God voor mij zorgt en dat ik mij dus geen zorgen hoef te maken. Datzelfde wens ik jou toe voor vandaag, voor morgen en voor al de dagen die voor jou liggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com