Countrygospel, worship uit de computer of steengoeie follow-up albums: wat wordt de nieuwe cd van de maand?

Countrygospel, worship uit de computer of steengoeie follow-up albums: wat wordt de nieuwe cd van de maand?

CD van de Maand AugustusHet is hoogzomer en veel mensen genieten lekker van vakantie in binnen en buitenland. Maar wat nou als je niet op vakantie gaat of al weer terug bent? Gelukkig is er ook in augustus elke week Gospelsound met een gloednieuwe cd van de maand. En de keus deze zomermaand is lastig want er is heel veel moois verschenen.

Hillary Scott - Love RemainsHillary Scott & The Scott Family – Love Remains
In Nederland is Hillary Scott niet zo bekend, maar in Amerika is ze een grote ster. Ze is de zangeres van de countryband Lady Antebellum, welke in Nederland in 2010 ook een top 10 hit scoorde met Need You Now. De band is nu tijdelijk gestopt, zodat de leden tijd hebben voor hun eigen soloprojecten. Hillary Scott heeft hier de tijd genomen om een gospelalbum te maken samen met haar familie. Aangezien haar complete familie uit de countrywereld komt, zitten er veel country invloeden in de cd, maar bevat het ook pop en akoestische muziek. Het is meer een pop, country, bluegrass akoestisch album geworden. Het album bestaat voor de helft uit covers en de andere helft uit zelfgeschreven nummers. Door het album heen heeft steeds een ander familielid de leadzang, zodat dit ook echt een familiealbum is geworden. Hoogtepunt is het zelfgeschreven Thy Will, wat Scott schreef nadat ze een miskraam had gehad. Mooi album waar geloof en familie duidelijk centraal staan. 

 

Leeland - InvisibleLeeland – Invisible
Het is inmiddels al weer 5 jaar geleden dat Leeland met een volledige cd kwam. Sinds die tijd is de band wel heel vaak in Nederland geweest en ook eind deze maand is de band weer present in het land. Hoogste tijd dus voor een nieuw album en dat is er met Invisible eindelijk gekomen. Het is het eerste album dat Leeland uitbrengt onder het Bethel label. Grootste verschil: de band is nu een duo en dat merk je. Waar eerdere albums een symfonisch rockgevoel hadden, komen de instrumenten nu allemaal uit de computer. Ik mis de harde drums van Jake Smith en het gevoelige pianospel van Jack Mooring. De teksten van Leeland voelen ook een stuk simpeler dan bij zijn eerdere albums. Al met al ben ik een beetje teleurgesteld, maar… Leeland is Leeland. Als je eind deze maand naar Graceland gaat of naar het concert in Dordrecht is de beste manier om je voor te bereiden kiezen voor dit album als nieuwe cd van de maand.

 

Needtobreathe - Hard LoveNEEDTOBREATHE – H A R D L O V E
Het scheelde niet veel of NEEDTOBREATHE was drie jaar geleden uit elkaar gegaan. Het grote commerciële succes wat de band toen had, compleet met een tour met Taylor Swift, zorgde voor interne spanningen. Het zorgde voor het besef bij bandleiders Bear en Bo Rinehart dat het belangrijk was om God weer centraal te stellen in hun muziek. Dit besef leidde in 2014 tot het veelgeprezen album Rivers To The Wasteland. Het nieuwe H A R D L O V E gaat door over dit thema, alleen wel een stuk luchtiger dan het emotioneel beladen Wasteland. Titeltrack Hard Love verwijst dat elke relatie moeite en inzet vraagt wil het overleven. Nummers als Happiness, When I Sing en Money & Fame zijn een stuk lichter en vrolijker van aard dan welk nummer dan ook van het vorige album. Ook worship en romantiek missen niet op dit album. Het album haalt het niet bij zijn voorganger, maar is nog steeds één van de beste albums die ik dit jaar gehoord heb.

 

Switchfoot - Where-The-Light-Shines-Through-Album-Cover-ArtSwitchfoot – Where The Light Shines Through
Feest voor Switchfoot: de band bestaat 20 jaar én hun tiende album is deze zomer uitgekomen. Die mijlpijlen merk je op het nieuwe album Where The Light Shines Through. Het album blikt terug op de verschillende stijlen die de band door de jaren heen heeft gespeeld. Tegelijkertijd is dit ook de opvolger van Fading West. Op dat album uit 2014 stond surfen centraal en dit nieuwe album kun je zien als de muziek die je aanzet bij het kampvuur na een dag lang surfen. En tenslotte experimenteert het album ook met nieuwe stijlen. Zo bevat het bijvoorbeeld een rap van Lecrae, iets dat ondenkbaar was op eerdere Switchfoot-albums, maar verrassend goed werkt. Kortom: een lekker divers en zomers album waar we de komende tijd nog veel van gaan horen bij Gospelsound.

Breng snel je stem uit en luister zondag om 12.00 uur naar de uitslag bij Gospelsound!

[socialpoll id=”2378338″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com