Dance, worship of pop: wat wordt de nieuwe cd van de maand november?

Dance, worship of pop: wat wordt de nieuwe cd van de maand november?

CD van de Maand NovemberNadat we in oktober hebben genoten van de stemmen van de groep Filiae is het weer tijd om een nieuwe cd te kiezen die we in november elke week aan jullie laten horen. En de keus is weer lekker divers: van dance tot worship en ook lekkere funky pop: alles komt weer voorbij. Dus bekijk snel de genomineerden en breng je stem uit! Zondag tussen 12 en 2 hoor je de uitslag bij Gospelsound.

[socialpoll id=”2304331″]

Amanda Cook - Brave New WorldAmanda Cook – Brave New World
Al jaren lang is Amanda Cook betrokken bij Bethel Music, maar vorig jaar werd de zangeres pas echt bekend toen haar nummer You Make Me Brave een grote hit werd. Het inspireerde haar tot haar solo debuut album Brave New World. Het album is razend enthousiast ontvangen in Amerika. Critici gaven het album 4 tot 5 sterren met als commentaar dat het album een schitterende atmosfeer neer zet voor oprechte lofprijs en aanbidding. Het album bevat naast 11 nieuwe worshipsongs ook 2 instrumentale nummers. Hou je van intieme worshipalbums, dan zit je met dit nieuwe pareltje uit de Bethel familie helemaal goed.

 

Building 429 - Unashamed

Building 429 – Unashamed
Building 429 werd bekend in 2005 door hun mix van worship en rocksongs zoals Glory Defined en The Space In Between Us. Inmiddels is de band meer opgeschoven naar de pop/worship kant en met succes: nummers als Where I Belong en We Won’t Be Shaken werden erg enthousiast ontvangen. Met hun nieuwe album gaat de band weer een nieuwe richting uit. De eerste single Impossible gaat wat meer richting jazz en soul en bevat een flink pakket aan blaasinstrumenten. Ook de rest van het album is dik in orde, met nummers in U2 meets Coldplay stijl, maar ook wat meer voorspelbare worshippopsongs.

 

 Capital Kings - IICapital Kings – II
In korte tijd veroverde deze twee mans formatie de christelijke muziekwereld. Met hun combinatie van dance, catchy melodieën en flinke bass drops hebben de heren een frisse wind laten waaien door de muziekindustrie. Veel artiesten hebben inmiddels een beroep gedaan om hun nummers door Capital Kings laten remixen en het inspireerde ons bij Gospelsound om elke week een remix van de week te laten horen. Nu zijn de heren terug met een stevig tweede album, waarop al bekende nummers als Fireblazin’, In The Wild en Into Your Arms eindelijk een plekje hebben gevonden. Omdat de heren op 7 november ook één van de headliners zijn op het BEAM-Festival is dat natuurlijk ook een hele mooie reden om ze te bombarderen tot cd van de maand.

 

LEV - Morgen Dans Je WeerLEV – Morgen Dans Je Weer
Al ruim 5 jaar is LEV een vertrouwd gezicht in het kerkelijk landschap. Talloze kerkdiensten en jeugd-avonden worden door de band begeleid, die van oorsprong samengesteld werd voor de New Wine zomerconferenties. Sinds 2010 opereren ze ook onder eigen naam, waarin ‘samenzang’ en ‘liederen voor de kerk’ de kernwoorden zijn. Op het derde album ‘Morgen Dans Je Weer’ communiceert de band ‘hoop’. Al lijken de dagen en situaties donker en ogenschijnlijk uitzichtloos: morgen dans je weer. Dat ‘morgen’ daarin een rekkelijk begrip is, moge duidelijk zijn. De band heeft opnieuw een mix van stemmingen gekozen. Enerzijds de jeugdige, rocky samenzangknallers in de lijn van Life@Opwekking, anderzijds een aantal ingetogener tracks die als luisterlied en relaxmomentje gezien mogen worden. Een lekker gevarieerd album dus en of ze nou winnen of niet: komende zondag is de band sowieso te gast bij ons in de uitzending.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com