De 40 Dagentijd

De 40 Dagentijd

label-40daysVandaag hadden we het in Gospelsound over de 40 Dagentijd. Een tijd die bedoeld is voor inkeer en bekering. Een tijd die bedoeld is om je weer opnieuw aan God te wijden. Maar hoe doe je dat? Hieronder een aantal praktische tips.

Onderzoek wat tussen jou en God instaat
Wil je wel tijd met God nemen en uit je bijbel lezen, maar merk je dat je steeds afgeleid wordt door Facebook, televisie, spelletjes op je telefoon of een spannende serie op Netflix? Besluit dan om tot Pasen dit niet meer te doen. Zo hou je meer tijd vrij om je op God te richten.

Begin de dag met God
Een manier om je beter op God te richten is je dag met hem te beginnen. Dat kan door in je bijbel te lezen, een stukje aanbiddingsmuziek aan te zetten of een ochtendwandeling te maken door de natuur en ondertussen met God te praten.

Bijbellezen
Handige trucs die je kunnen helpen met het lezen in je bijbel deze 40 Dagentijd zijn bijvoorbeeld de leesplannen van de Bijbel App YouVersion of verschillende bijbelleesroosters op internet. Stel jezelf daarna de volgende vragen:

  • Wat wil God in dit bijbelstuk tegen me zeggen?
  • Wat belooft God hier aan mij?
  • Gebod: wat moet ik doen?
  • Waarschuwing: wat moet ik niet doen?
  • Hoe kan ik dit toepassen in mijn leven?

Je kunt bij de eerste vier van deze vragen 1 van de bijbelversen uit het deel wat je hebt gelezen overschrijven, als daar het antwoord op de betreffende vraag in staat.

Gebed
Neem ook de tijd om te bidden. Voor dingen die in je eigen leven spelen, voor de mensen om je heen. Schrijf die dingen dan ook op, zodat je later nog eens kunt terug bladeren om te zien of gebedspunten zijn uitgekomen. Gebed betekent ook: praten met God, dus neem ook de tijd om te luisteren naar wat God tegen jou wil zeggen. Vind je het lastig om thuis tot rust te komen? Ga dan naar buiten en maak een mooie wandeling in de natuur. Vaak werkt dat beter om je open te stellen voor wat God tegen jou wil zeggen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com