De droom van Sanctus Real: Jezus navolgen en de rest volgt vanzelf

De droom van Sanctus Real: Jezus navolgen en de rest volgt vanzelf

Sanctus RealSanctus Real droomt wat af deze periode. Hun nieuwe album met als titel “The Dream” verscheen deze week. De band leeft inmiddels de droom die de groep had toen ze 18 jaar geleden begonnen. “Als kinderen zagen we die grote bands op gigantische podia en we wilden doen wat we die bands zagen doen. Als dat niet lukte, hadden we onze droom niet bereikt”, vertelt Matt Hammitt, lead-zanger van Sanctus Real.

Maar bijna 20 jaar, zeven studio albums en een aantal nummer 1 hits verder slaat de gevreesde dertiger crisis toe. De bandleden zijn inmiddels allemaal getrouwd en hebben kinderen en het drukke leven van het artiest zijn eiste zijn tol. Matt Hammitt vertelt dat hij en de andere bandleden zich afgesloten voelde. “Ik voelde me afgesloten van God, ik voelde me afgesloten van mijn gemeente, omdat ik elk weekend weg ben om te touren. Ik voelde me afgebrand.”

Op dit punt zat de zanger op een nacht in zijn studio, vast van plan nieuwe nummers te schrijven, maar er kwam niets uit zijn handen.  De zanger dacht zelfs: “Waar doe ik het allemaal voor?” Hammitt wilde het liefst dat de tijd zou stoppen, zodat hij eindelijk wat rust zou krijgen. Hij bad tot God: “Heer, help me.” En dat deed Hij. “De Heilige Geest kwam en vulde mijn hart en wezen. Hij gaf me dat frisse en nieuwe gevoel dat ik ook had toen ik voor het eerst Jezus ontmoette. Ik bleef de hele nacht wakker en schreef toen het lied On Fire dat als laatste track op het album staat.”

Het nummer is opgedragen aan iedereen die zich in dezelfde positie bevind als Hammitt. Hammitt hoopt dat het nummer deze mensen aanspreekt en inspireert om hetzelfde gebed te bidden dat hij bad: “Heer, help me.”

Deze nacht was een startschot voor het nieuwe album. Zonder dat de bandleden het van elkaar wisten, had elk bandlid afzonderlijk een nieuwe goddelijke impuls nodig. Toen die uiteindelijk kwam, werd duidelijk wat eigenlijk al lang zichtbaar was: “De enige simpele waarheid is dit: Jezus is de enige droom die we moeten navolgen. De rest volgt vanzelf.”

Beluister hier onder het nummer On Fire:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com