De laatste Golden Gospel Oldie- Donny Hathaway

De laatste Golden Gospel Oldie- Donny Hathaway

donny-hathawayNa 231 Soul momenten en Golden Gospel Oldies komt er een eind aan mijn inbreng in het programma Gospelsound. Mijn werkzaamheden voor de omroep Zuidplas nemen toe en ook de samenwerking met Radio Capelle vergt veel mijn aandacht.

Toch heb ik het met veel plezier gedaan omdat muziek voor mij de verbinding is tussen geloven met je hoofd en met je hart. Passie en hartstocht in de muziek spreken mij enorm aan en zijn wat mij betreft onafhankelijk van het genre. Toch zal het u niet ontgaan zijn dat mijn liefde voor de zwarte muziek de boventoon voerde.

Soulmuziek heerste zo zou je kunnen zeggen. Een muziekstijl die in de jaren 50 van de vorige eeuw ontstond uit de toenmalige Rhythm en Blues en de gospelmuziek vanuit de Afro-Amerikaanse bevolking in het zuiden van Amerika. Veel van mijn muziek “helden” zijn inmiddels overleden en ook heeft de Rhythm en Blues een nieuwe dimensie gekregen. Net als veel soulmuziekanten vind ik dat de soulmuziek niet thuishoort in dit genre.

Desalniettemin beleeft iedereen de muziek op geheel eigen wijze en daar is niets mis mee. Wel hoop ik dat ik heb mogen bijdrage aan de tekst beleving van de muziek. Daar velen gegrepen worden door een goed riedel of intro gaat veel muziek verder dan dat. Pakkende teksten, bemoedigingen, lofprijzingen en herkenbaarheid. Een boodschap die verpakt is een muzikaal jasje.

Als afsluiting van deze serie heb ik een persoonlijk nummer gekozen van een van mijn favoriete artiesten nl. de helaas te vroeg overleden Donny Hatheway. Hij zingt voor u “A Song For You”

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com