Debutanten, live worship in de studio en pakkende Nederlandse teksten in de cd van de maand verkiezing!

Debutanten, live worship in de studio en pakkende Nederlandse teksten in de cd van de maand verkiezing!

CD van de Maand Februari

Het is alweer februari en dat betekent de hoogste tijd voor een nieuwe cd van de maand! Dit keer hebben we maar liefst 2 nieuwe artiesten in de lijst, 1 Nederlandse zangeres met leuke luisterliedjes en een groep met bekende worshipartiesten. Waar stem jij op dit keer? Lees snel verder wat je kunt verwachten en breng onder aan de pagina je stem uit!

Curt Anderson - Every MomentCurt Anderson – Every Moment
Ook al maakt hij al jaren muziek, toch is Every Moment het allereerste album van Curt Anderson. De zanger zelf zegt: “Ik hou van muziek maken, maar hou nog meer van mensen. Ik wil met mijn muziek mensen raken. Wat ik op het podium doe betekent niets, als ik daarnaast niet met het publiek praat en ze leer kennen.” Hij combineert zijn liefde voor popmuziek met eerlijke teksten. Door de muziek heen wijst Curt naar God en niet naar zichzelf. Misschien muzikaal gezien een niet bijster origineel album, maar wel een lekkere cd om aan te hebben staan en het bevat zeker nummers die lekker in je hoofd blijven hangen. Voor fans van Chris August en The Afters is dit zeker een aanrader.

Elise Mannah - NuElise Mannah – Nu
Alweer het vierde album van de gevierde Nederlandse zangeres. ‘Nu’ is een CD met louter nederlandstalige liedjes die kenmerkend zijn voor de stijl van Elise. Tegelijk laat ze op dit nieuwe album ook horen dat ze muzikaal nog verder is gegroeid. Veel liedjes zijn zelf geschreven met pakkende en frisse teksten, herkenbaar en uit het leven gegrepen. Soms gevoelig, dan weer vrolijk, soms prikkelend en dan weer luchtig. Elise weet met haar stem mensen te raken en te ontroeren. ‘Nu’ is een fris en veelzijdig album waarop ze haar talenten optimaal laat horen en haar kwaliteiten als kleinkunstenares en zangeres met prachtige liedjes onderstreept.

Passion - Salvation's Tide RisingPassion – Salvation’s Tide Is Rising
Elk jaar start het jaar voor de Amerikanen goed, want in het stadium in Atlanta is de eerste dagen van het jaar de Passion Conference, een gave conferentie met optredens van David Crowder, Chris Tomlin, Kristian Stanfill, Matt Redman, Christy Nockels en vele anderen en ook altijd een gave boodschap van Louie Giglio. Vorige jaren werd tijdens de conferentie een live cd opgenomen die een aantal maanden later uitkwam, maar dit keer werd al eerder een studio album opgenomen. Een goede keus, want daardoor zijn de muzikale arrangementen op het album een stuk strakker dan op een live cd. De nummers zijn heerlijke meezing worshipnummers, die zo geïntroduceerd kunnen worden in de kerkdienst en zijn daar ook voor geschreven. De reacties op het studio album zijn in elk geval erg positief, dus de kans is groot dat Passion dit volgend jaar ook zo gaat aanpakken.

Stars Go DimStars Go Dim – Stars Go Dim
Het tweede debuutalbum deze maand, dit keer van de popband Stars Go Dim. Oorspronkelijk opgezet door de bandleden van Pillar als pop/rockband, maar inmiddels zijn alle Pillarleden gestopt met deze band en heeft de band een lekkere popsound ontwikkeld. Het album bevat drie thema’s die in elkaar overlopen. We moeten onze identiteit vinden in Jezus, Hem daarvoor prijzen en ons leven ook aan Hem geven en om Hem laten draaien. Leuk album, niet bijster origineel, maar dat hoeft ook niet. Ook dit album doet denken aan albums zoals van The Afters en for King & Country.

[socialpoll id=”2329766″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com