Eerste artiest EOJD bekend: Switchfoot

Eerste artiest EOJD bekend: Switchfoot

SWITCHFOOT

Vandaag is de eerste artiest van de EO Jongerendag 2015 bekend geworden.

Dit is gebeurd door middel van een spel. Op 8 scholen in Nederland, waaronder de GSR in Rotterdam en de CHE in Ede, waren 10 letters verstopt en deze moesten door leerlingen gevonden worden. Als deze gevonden werden, kon men hier een foto van maken en op de facebook pagina van de EOJD zetten. Nadat alle foto’s gevonden waren, werd het puzzelen met de letters, om te kijken welke artiest de letters samen vormden.

Hieruit kwam dus Switchfoot. Dit betekend dat Switchfoot één van de artiesten gaan zijn op de EO Jongerendag 2015. Switchfoot is een Amerikaanse Rockband. In Januari 2014 hebben ze nog een nieuw album uitgebracht, Fading West, en deze was ook cd van de maand bij Gospelsound. Dit album van Switchfoot is geïnspireerd op de wereldtour die de band in 2012 maakte en de ervaringen die ze daaraan overhielden. De tour ging namelijk langs de grootste surfmekka’s ter wereld: Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Afrika en Bali. De bandleden van Switchfoot zijn fanatieke surfers. De bandnaam “Switchfoot” is zelfs een bekende surfterm (het veranderen van je voetpositie).

De bandleden vertaalden deze ervaringen van het touren in een aantal nieuwe songs, die allemaal te horen zijn op het album Fading West. Bij het album is ook een documentaire verschenen. Deze documentaire, die de bandleden volgt tijdens diezelfde wereldtour, laat zien hoe Switchfoot tijdens het touren op zoek is naar de perfecte golven om op te surfen.

Ook werd in november van het afgelopen jaar bekend dat de frontzanger, Jon Foreman, met 4 eigen ep’s gaat uitkomen. Dit bericht kun je hierlezen.

De EO Jongerendag vind dit jaar al voor de 41e keer plaats in het GelreDome in Arnhem op 6 juni 2015. Het wordt jaarlijks georganiseerd door de EO en trekt jaarlijks duizenden jongeren. Als er meer informatie bekend is over artiesten of over de kaartverkoop kun je dat hier lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com