Elise Mannah geeft muziektheater diepere laag met nieuw programma ‘Nu’

Elise Mannah geeft muziektheater diepere laag met nieuw programma ‘Nu’

Elise MannahLeren van het verleden, leven in het heden en hoop putten uit de toekomst; dat typeert niet alleen de muziek van de in Gouda woonachtige zangeres Elise Mannah, maar ook haar gloednieuwe theaterprogramma. Elise geeft de komende weken een reeks optredens in theaters, mede naar aanleiding van haar nieuwe album ‘Nu’.

Je kunt veel termen gebruiken om een muzikale avond met Elise Mannah te schetsen: ‘fris’, ‘spontaan’, ‘met een knipoog’ of ‘een traan’. De zangeres houdt van veelkleurigheid en veelzijdigheid. Zo geeft ze niet alleen solo optredens waarin een mix van kleinkunst en luisterliedjes de ruimte krijgt; ook maakt ze deel uit van het collectief dat ‘de Mariamonologen’ pas weer naar uitverkochte theaters bracht. Het nieuwe programma zet Elise Mannah als solo artieste in de schijnwerpers en brengt, naast selecties van haar vroegere albums, ook de nieuwe muziek van het pas verschenen album ‘Nu’. Het biedt muziektheater waar entertainment diepere lagen krijgt.

“‘Nu’ is de samenvatting van de rode draad die we ontdekten in de liedjes voor het album” zegt Elise over het programma. “Iedereen heeft zijn eigen verhaal bij een lied. De concerten zullen avonden zijn waarin we kunnen relativeren over heden, verleden en toekomst; waarin we in het ‘nu’ leven, dankbaar zijn, maar ook de actualiteit belichten zoals in het lied ‘Zie Me Dromen’ over een vluchteling gebeurt. Ik kijk uit naar gezellige avonden waarop we allemaal even dat wat ons in de greep houdt, los kunnen laten en kunnen genieten van het hier en nu.”

Die gedachte klinkt door in de eigen liedjes van Elise, maar ook in selecties die ze van Brigitte Kaandorp en Liesbeth List zingt. De liedjes worden aangevuld met herkenbare, eerlijke verhalen, anekdotes en een sporadisch gedicht. Tijdens de tour wordt Elise Mannah weer bijgestaan door een vaste band met pianist Henk Doest (die mede verantwoordelijk was voor de nieuwe muziek), gitarist Michael Rothuizen en percussionist Frank van Essen.

Kaarten voor de theaterconcerten zijn verkrijgbaar via www.truetickets.nl.

Data en lokaties theatertour ‘Nu:

Donderdag 11 februari 2016 – Gouda, De Garenspinnerij

Vrijdag 19 februari 2016 – Dordrecht, Bonfire

Vrijdag 26 februari 2016 – Leeuwarden, theater De Bres

Donderdag 24 maart 2016 – Kampen, Stadsgehoorzaal

Vrijdag 1 april 2016 – Barneveld, Schaffelaartheater

Alle optredens beginnen om 20:00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com