Geen Zilveren Duif Awards 2017

Geen Zilveren Duif Awards 2017

Dit jaar vindt er geen uitreiking van de Zilveren Duif Awards plaats. Dat heeft het bestuur van Stichting Zilveren Duif besloten na overleg met betrokken partijen en consultaties.
De afgelopen vijf jaar is gestaag gebouwd aan de wederom geïntroduceerde Zilveren Duif Awards; de vakprijs die de diversiteit en kwaliteit van christelijke muziek belicht. Het afgelopen jaar was het gala waarop de prijzen uitgereikt worden, onderdeel van de Maand van de Christelijke Muziek: een maand waarin media, retail en overige belanghebbende organisaties op diverse manieren christelijke muziek in de schijnwerpers zetten.

Het bestuur van Stichting Zilveren Duif nam het besluit om dit jaar te laten passeren zonder gala en uitreiking om de periode te besteden aan bestuurlijke vernieuwing. In de vijf jaar dat de Zilveren Duif weer uitgereikt werd, heeft het haar nut als muziekplatform zeker bewezen, zo bleek ook na consultatie van betrokkenen eerder dit jaar. Uit dat overleg kwam een duidelijk voornemen om niet alleen het bestuur na vijf jaar te vernieuwen, maar ook een verdere bezinning te hebben op de toekomstige invulling van de Zilveren Duif. Hierbij wordt nagedacht over zaken als participanten, de vorm van de uitreiking en invulling van de verschillende categorieën. Dit alles gebeurt met de intentie om in 2018 weer een gala en awards uitreiking plaats te laten vinden.

De Zilveren Duif Awards zijn een begrip geworden en laten elk jaar weer de kwaliteit, diversiteit en authenticiteit van christelijke muziek zien. De Zilveren Duif is in de afgelopen jaren een samenwerkingsverband geweest van (grotendeels christelijke) platenmaatschappijen, media en muziekorganisaties, waaronder Buma Cultuur, Ecovata, Small Stone Media, Neema-Vuurbaak, Unisong, Continental Sound, Christian Artists, de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB), Asaph, Koormuziek.nl, Groot Nieuws Radio, de Evangelische Omroep, Family7, CCLI en de KCZB.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com