Gerald Troost geeft Kerst inspirerende soundtrack met ‘Morgen is het Kerstfeest’

Gerald Troost geeft Kerst inspirerende soundtrack met ‘Morgen is het Kerstfeest’

Het kerstfeest mag dan gedurende twee dagen echt gevierd worden in Nederland; voor veel mensen is het uitzien ernaar ook al een feest. Voor Gerald Troost leverde het inspiratie op voor zijn nieuwe kerstalbum ‘Morgen Is Het Kerstfeest’. De cd verschijnt ook als opmaat naar een Nederlandse tour.  ‘Morgen is het Kerstfeest’ brengt de toegankelijke muziek van Gerald Troost samen met karakteristieke kerstgeluiden. Het resultaat is een album met zes aanstekelijke, Nederlandstalige liedjes die variëren van inspirerende ballads tot hoopvolle popsongs. Naast het verschijnen van de cd is de bladmuziek nu gratis beschikbaar gemaakt.

Voor Troost, die als zanger en liedjesschrijver al twintig jaar actief is, was het een logische stap om opnieuw kerstliedjes te schrijven en op te nemen. “Het kerstfeest staat symbool voor licht en hoop in donkere tijden” zegt hij. “Tijdens de donkere dagen herdenken we dat God mens wilde worden. Het Bijbelse verhaal over de nederigheid en liefde van God blijft mij inspireren als zanger en liedschrijver. Het is een van de momenten in het jaar waarin ik stilsta bij de meest wezenlijke zaken van het leven. De relatie met God en met de mensen om me heen. Regelmatig betrap ik mezelf erop dat ik te drukbezet ben en teveel voorbij jaag aan de mooie dingen. Dit album is een aanmoediging aan iedereen om te investeren in de relatie met God en elkaar!”

Op de nieuwe cd staan originele tracks als ‘Morgen is het Kerstfeest’, ‘Goud, Wierook & Mirre’, ‘Ster in de Nacht’ en ‘Hoop Krijgt een Gezicht’. Ook is er een nieuwe versie van ‘Stal van mijn Hart’ opgenomen; in lijn met de minimalistische stijl die Justin Bieber populair maakt met zijn akoestische intermezzo’s. “Stal van mijn Hart’ is één van mijn populairste liedjes van de afgelopen jaren geweest” aldus Gerald. “Het leek ons een goed idee om deze in een nieuwe versie te introduceren aan een nieuw publiek. Er is ook nog steeds veel vraag naar.”

Het indrukwekkende ‘Prijs Hem’ sluit ‘Morgen is het Kerstfeest’ af. “Als je stil staat bij de weg die Jezus is gegaan, van een stal naar een kruis, dan kan ik niet anders om deze ‘man zonder zonde’ te eren en te prijzen” zegt Gerald. “Dit heb ik willen doen in ‘Prijs Hem’, wat muzikaal mede door de inzet van blazers, strijkorkest en koor in lijn ligt met Michael W. Smith’s aanbiddingsrepertoire.”

Hoop, verwachting en aanbidding: het hoort voor Gerald Troost allemaal bij het kerstfeest, maar ook bij de bewustwording van wat het feest betekent. ‘Morgen is het Kerstfeest’ geeft de aanloop naar Kerst en het feest zelf in ieder geval een inspirerende soundtrack!

‘Morgen Is Het Kerstfeest’ wordt in de Benelux gedistribueerd door Ecovata. Kijk hier voor veel meer informatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com