Golden Gospel Oldie 1 mei: Billy Paul

Golden Gospel Oldie 1 mei: Billy Paul

In de Golden Gospel Oldie deze keer: Billy Paul,

Billy Paul, geboren op 1 decemBilly Paulber 1934 in Philadelphia is een Amerikaans soulzanger. Hij won twee Grammy Awards voor zijn vocale prestaties in de nummers “Me and Mrs. Jones” en in 1973 met het album en single “War of the Gods” een mix van pop, soul en funk muziek.

Paul begon zijn cariere op zijn twaalfde jaar bij de lokale radio stations met het luisteren naar muziek op de toen populaire 78 toeren plaatjes. Hierdoor werd zijn stijl bepaald namelijk pop, R&B en Jazz.

Soulzanger Billy Paul is afgelopen zondagmorgen op 81-jarige leeftijd in zijn huis in Blackwood in de staat New Jersey overleden na een zware medische ingreep. De (soul)wereld treurt om het verlies van weer een muzikaal icoon die als pionier hielp de R&B zoals we die nu kennen vorm te geven.

Paul scoorde in zijn carrière diversen gospel hits zo ook met het nummer Jesusboy. Die u hoorde in een eerder het soul moment (no. 88) Het nummer van vandaag “Thanks for Saving My Life” is geen echt gospelnummer maar is door velen gecoverd en gemaakt tot een gospelnummer welke u kunt vinden op ITunes en YouTube. Al deze covers hebben als basis het nummer van Paul. Zonder al te veel fantasie kunt je dit lied de dubbele betekenis ontdekken. Of Paul dit ook als doel had kan ik niet achterhalen maar deze versie werd een enorme hit. De tekst “Thank you for saving my life” en “For picking me up dusting me off” vind ik erg typerend. Dat is wat Christus met ons doet. Het is totaal niet afhankelijk van ons maar van Zijn genade. Hij pikte ons op uit het stof en klopte die af. Daarmee creëerde Hij licht in ons leven en zet ons apart. Het lied bevat nog vele andere mooie zinnen zoals “Then saving me from misery” waarmee Hij zegt vanaf nu wil ik voor je zorgen en schep ik perspectief in je leven. Wat een God hebben wij wiens liefde voor mensen grenzeloos is. Ongelofelijk!! Luistert u naar Billy Paul met het nummer: “Thanks for Saving My Life” Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.

(Bron: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com