Golden Gospel Oldie 10: Chris Tomlin

Golden Gospel Oldie 10: Chris Tomlin

De 10de Golden Gospel Oldie is over Chris Tomlin
Christopher Dwayne Tomlin zoals zijn volledige naam luid is geboren op 4 mei 1972. hij is een Amerikaanse christelijke muzikant en aanbiddingsleider. Hij is betrokken geweest bij veel Passion-evenementen in de Verenigde Staten.

Daarnaast is hij schrijver van nummers als “How Great Is Our God”, “Forever”, “Indescribable”, “Famous One”, “Your Grace is Enough”, “Holy Is The Lord” en “Let God arise”. Zijn liederen worden over de hele wereld in kerkdiensten gebruikt. In 2007 trad Chris Tomlin voor het eerst op in Nederland op de EO-Jongerendag in het voetbalstadion GelreDome, Arnhem. Op 17 augustus 2007 gaf Chris Tomlin een concert op het Flevo Festival.

Het geluid op zijn laatse album “Love Ran Red” is vrij eenvoudig en daardoor erg toegankelijk. Er zitten zeker een paar potentiële opwekkingliedjes op dit album. Eerder al werden zijn nummers ‘Our God’ (Opw. 661) en ‘Indescribable’ (Opw. 719) vertaald en opgenomen in veel Nederlandse kerken. Voor de nieuwe ronde wed ik op ‘Roar’, ‘At the Cross’ en ‘Jesus Loves Me’ .
Over ‘Jesus Loves Me’ gesproken, veel nummers op het album gaan over de grootheid en heiligheid van God. Maar dit liedje laat zien hoe dichtbij God is. Chris Tomlin zelf zegt erover: “Met dit nummer herinneren we elkaar aan de waarheid dat Jezus van mij houdt. Je kunt wel je eigen weg kiezen in dit leven, maar het lukt je nooit om helemaal weg te rennen van God.”

Één keer maakt hij een uitstapje naar een ander genre en dat is bij ‘Boundary Lines’. Het begint elektronisch en bouwt zich steeds meer op. Echo’s vullen de achtergrond en een beat de voorgrond. Meteen na ‘Boundary Lines’ volgt ‘Almighty’ netjes met de oude vertrouwde piano-klanken. “Unfailin Love” ook een nummer op dit album heb ik gekozen als de Oldie van vandaag de derde zondag van de 40-dagentijd. Wel een hele recente Oldie maar toch de moeite waard. Unfailin Love is een niet falende liefde. Dat is iets wat wij niet kennen. We kennen wel onvoorwaardelijke liefde. Dit zijn mijn inziens twee verschillende sorten liefde. Duidelijk is wel dat Tomlin wijst op de eerste. Gods liefde faalt niet en nooit zou je kunnen zeggen. Bijzonder hoeveel hij ons lief heeft dat bewijst Zijn dood en gedenken we speciaal in deze tijd.

Luistert u naar Chris Tomlin met “Unfailin Love”

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.
(Bron Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com