Golden Gospel Oldie 17: Trinity

Golden Gospel Oldie 17: Trinity

ZgxudldJazFTrinity is een Nederlandse worldbeat-band die bestaat uit vier personen: de broers Johan, Elbert en Niek Smelt, en hun vriend Bert Bos.

De gebroeders Smelt zijn grotendeels opgegroeid in Peru, en de Zuid-Amerikaanse invloeden zijn, samen met wat Keltische klanken, terug te horen in hun muziek. Verder kenmerkt hun muziek zich door het gebruik van allerhande wereldmuziek zoals Afrikaanse beats. Hun nummers zijn in het Spaans, Engels en op hun eerdere albums ook in het Nederlands te horen en bevatten voor een aanzienlijk deel christelijke thema’s.

Trinity ontstond in 2003 en heeft op vele verschillende podia gestaan. Enkele grote optredens waren op het hoofdpodium van het Xnoizz Flevo Festival in 2010 en 2012, en de EO-Jongerendag in 2013. Hiernaast speelde de band in Duitsland op het Himmelfarht Festival, het CREA Festival in Zwitserland en in België op Festicert. Ook heeft de band opgetreden in Rusland, Gambia, Senegal, Frankrijk, Engeland en Ierland. In 2014 werd het album Mundo bekroond met de Zilveren Duif Award.

Zij maakte in 2010 ook een bewerking van Psalm 121 voor de Cd ‘Este Momento’. Psalm 121: mijn hulp is van de Heer alleen die Hemel zie en aarde schiep en sindsdien bewaarde. Wat een mooie en moderne bewerking en wat ligt dit goed in het gehoor. Nogmaals een onderstreping van wat God voor ons kan en wil betekenen. Ons leven ligt in zijn hand en het is daar veilig. Te vaak en te veel willen we zelf de regie blijven voeren en daar zijn wij mens genoeg voor. Maar op die momenten dat God ons wil laten voelen wat gedragen is willen we niets anders meer als Jezus Christus in ons leven. Wat een liefde, vrijheid en verlossing. Heer U bent mijn Heer!

Zaterdag 30 mei a.s. luisteren zij in Zevenhuizen de “Nacht zonder dak” op met een concert. Trinty in de Zuidplas! U kan erbij zijn. Zie hiervoor de agenda van omroep Zuidplas.

Luistert u naar Trinity met “Psalm 121”

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com