Golden Gospel Oldie 19: Frank Barham

Golden Gospel Oldie 19: Frank Barham

In de Golden Gospel oldie vandaag Frank Barham,

Frank Barham, geboren in 1956 in amerika. Hij was een Jazz Blues en funk artiest die voornamelijk (mond)harmonia bespeelde. Barham speelde voornamelijk in Braziliaanse bands. Barham kreeg op zijn 24ste een auto ongeluk en raakte verlamd. Vorige week is hij tijdens zijn tweede grote auto ongeluk verongelukt. Barham was na bijna 500 kilometer in zijn rolstoel op weg van Atlanta naar Savannah om aandacht te vragen voor mensen met een handicap. Hij verongelukt ironisch genoeg vlak voordat hij zijn eindbestemming bereikt had.

Barham vertrok op 11 mei in zijn rolstoel naar de Amerikaanse stad Savannah, waar een benefietconcert zou plaatsvinden. Met zijn reis van twee weken, hoopte hij geld in te zamelen voor het goede doel “Wheel 2 Live”, dat zich inzet voor mensen in nood en rolstoelen voor hen aanschaft. Volgens autoriteiten stierf de muzikant afgelopen woensdag op een snelweg in Screven County, nadat een Amerikaanse vrachtauto-combinatie op het busje inreed dat Barham begeleidde op zijn lange trip. Door de botsing reed het voertuig tegen de rolstoel van de Amerikaan aan. Barham had nog maar zo’n vijftig van de vijfhonderd kilometer af te leggen.

Naast Barham overleed ook de chauffeur van het busje. Een passagier werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. “His dream was to go to Savannah, but God had another path for him,’ aldus Fernanda Noronha”, die lange tijd met hem werkte.

Zo gaat het vaak in ons leven. De mens wikt, God beschikt zo zegt Spreuken 16. De plannen van een mens sporen niet altijd met Gods beslissing zo ervaren wij vaak. Barham was geen uitbundig christen voor zover ik weet. Zijn muziek was wel vol passie en overtuiging. Daarnaast zegt zijn laatste inspanning voor de mensen met een handicap veel. En in zijn dienstbaarheid aan de samenleving herken je zijn christelijkheid. Zo kunnen we Barham ’s voorbeeld volgen en als christen ook iets van Jezus laten zien in deze wereld.

Luistert u naar Frank Barham en Julie Dexter met “Just Another Love Lost”

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com