Golden Gospel Oldie 24 – Louis Johnson

Golden Gospel Oldie 24 – Louis Johnson

In de Golden Gospel Oldie deze keer:

Louis Johnson is een van de twee band leden van de voormalige Amerikaanse band The Brothers Johnson rond de broers George (gitaar/zang) en Louis Johnson(bas/zang).

Samen met zijn broer, gitarist George Johnson, maakte hij faam als The Brothers Johnson en scoorde hits als “Strawberry Letter #23”, “Ain’t We Funkin’ Now”en “Stomp”. Andere succesvolle tracks waren “I’ll Be Good To You” en “Get The Funk Outta Ma Face”. Ook waren zij veelgevraagde sessiemuzikanten. De ‘basslicks’ van Louis zijn te horen op talloze producties van Michael Jackson, Donna Summer, Michael McDonald en vele anderen.
De Johnson brothers, geboren en getogen in Los Angeles, musiceerden al op jonge leeftijd en begeleidden veel populaire R&B-artiesten wanneer deze in L.A. optraden. Zo ook Billy Preston, die de jongens een baan in zijn begeleidingsband aanbood. Vervolgens kreeg producer Quincy Jones de broers in het vizier die hen uitnodigde met hen door Azië te toeren.
Jones bezorgde George en Louis een platencontract bij A&M Records en produceerde in 1976 de LP “Look Out For #1”. De samenwerking duurde 5 jaar en leverde een reeks platina albums en Top 10-hits op. Vanaf 1981 verwaterde het succes. De LP “Winners” bracht niet meer de hits van weleer. In 1984 werd de groep aan Solar-producer Leon Sylvers gekoppeld, waarmee de boys “Out Of Control” opnamen. De single van dit album was het redelijk scorende “You Keep Me Comin’ Back”. Met “Kickin'” uit 1988 namen zij afscheid van een actieve platencarrière. 

In mei dit jaar overleed Louis in mijn ogen 1 van de beste funkbassisten van deze wereld. Louis Johnson is 60 jaar geworden.

Uit de jaren 80 komt het nummer “I see the Light” van het album “Passage” uit 1981. Typische jaren 80 muziek u zult het direct herkennen. De stem en de basgitaar van Johnson zijn zeer herkenbaar in het nummer wat verhaald wat dit licht is. Het Licht is God en hij zingt dat hij het gekregen heeft. Genade dus. Alles gekregen en is daar hoorbaar blij om. Goed dat hij ons daar op wijst. Want zijn wij er nou altijd zo blij mee. Of zit God ons wel eens in weg? Toch mogen we elke dag blij en dankbaar zijn. We ogen zelf elke dag vieren, uitbundig zijn zelfs. Christus heeft dit toch allemaal mogelijk gemaakt en volgens mij niet om er niet blij en dankbaar voor te zijn.Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com