Golden Gospel Oldie 7: Dave Barnes

Golden Gospel Oldie 7: Dave Barnes

In de zevende Golden Gospel oldie Dave Barnes.

Dave Barnes, David Mckee Barnes, is geboren op 20 juni 1978 in Nashville, Tennessee Amerika. Hij is een Amerikaanse zanger en een Grammy Award genomineerde songwriter.
Hij heeft inmiddels acht albums waaronder twee kerst albums uitgebracht. Zijn meest recente album, Golden Days, werd vrijgegeven 28 januari 2014. Hij is de oudste van drie kinderen en de zoon van een dominee. Barnes ging naar de universiteit om zijn muziek studie drums injoud te geven en eenmaal op de universiteit begon hij ook gitaar te spelen en liedjes te schrijven voor de lol. Hij was in eerste instantie goed in het schrijven van materiaal voor andere performers.
Later werd hij aangemoedigd door zijn collega’s zijn werken zelf uit te voeren. Barnes nam hun advies aan en begon op te treden binnen de campus van Middle Tennessee State University. Na zijn afstuderen aan de Middle Tennessee State University, starte hij een tournee en in 2002 verscheen zijn eerste cd. Het 2de album “Brother, Bring The Sun” uit september 2004 werd alom geprezen vanwege zijn ‘songwriting en de algehele hoogwaardige presentatie voor dit onafhankelijke release. Daarnaast werkte hij samen met o.a. Amy Grant en John Mayer.
In April 2010 verscheen zijn vierde studio album “What We Want, What We Get” Van dit album is ook de single “God Gave Me You”. Deze single stond in de top-vijf hedendaagse christelijke muziek chart in juni 2010. Barnes werd genomineerd voor een Grammy Award voor Best Country Song voor dit nummer. Op 28 januari 2014 bracht hij het album “Gouden Dagen” uit met de eerste single, “Goed”.

De single “God Gave Me You” het nummer vandaag is een liefdes lied een ode aan zijn vrouw in relatie met God. Hij ziet die relatie zuiver in het licht van zijn geloof althans alles refereert daaraan. In de zin “ That you, an angel lovely, can somehow fall for me” geeft zijn afhankelijkheid aan van onze God. Daarnaast voelt hij zich enorm gezegend door haar van Hem te krijgen en verwonderd is hij over zoveel goedheid die hij mag ervaren. Zo mogen ook wij Hem ervaren in ons leven en ontdekken we hoe lief hij ons heeft en hoeveel zegen we van Hem krijgen.
Luistert u naar David Barnes met “God Gave Me You”

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com