Golden Gospel Oldie: Adrian Snell

Golden Gospel Oldie: Adrian Snell

Adrian SnellIn de Golden Gospel Oldie deze keer: Adrian Snell.

Adrian Snell is geboren in 1954 te Northwood in Engeland. Hij is een christelijke Engelse muzikant  en componist. Adrian Snells eerste opname, Fireflake, dateert uit 1975. De tweede helft van het album bestaat uit een aantal nummers die het Paasverhaal vertellen, deze nummers zouden later als basis dienen voor een veel uitgebreidere uitvoering in The Passion.

Op Fireflake speelt Snell hoofdzakelijk piano en akoestische gitaar. In de loop van de jaren namen de muziek en composities van Adrian Snell toe in complexiteit. In zijn muziek zijn verschillende stijlen terug te vinden, zoals klassiek, progressieve rock, rock en pop. In The Passion en The Virgin bewerkte hij respectievelijk het paas- en kerstverhaal. Beide muziekstukken werden herhaaldelijk live uitgevoerd.

In de daaropvolgende jaren bleef Snells muziek groeien in intentie en complexiteit. In Song of an Exile verwerkte hij gedichten van joodse kinderen die geschreven zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. City of Peace verscheen in twee afzonderlijke delen en kan gezien worden als een verdere verdieping van de voorgaande thema’s rondom het joodse volk en het lijden.

Geleidelijk aan nam zijn muzikale productiviteit af. Hij ontwikkelde zich als muziektherapeut en schreef cursusmateriaal over muziek. Na een publiciteitsstilte van drie jaar verscheen er in september 2006 nieuw werk onder de titel Every Place Is Under The Stars. Tijdens een concert in 2011 kondigde Adrian Snell aan opnieuw te werken aan een nieuw album. In 2013 is dat album met veel invloeden van folkmuziekinstumenten uitgebracht onder de naam Fierce Love.

Adrian Snell werkt voor zijn optredens in het buitenland vaak samen met lokale muzikanten. In Nederland, waar hij onder meer optrad op het Kamperland Muziekfestival en de opvolger daarvan, het Flevo Festival, wordt hij vertegenwoordigd door The Music Works. Deze gaf in 2007 de eerste dvd van Adrian Snell uit. Onder de titel De Kruiswoorden is een boek (met een cd met bijbehorende Paasliederen) verschenen waaraan diverse bekende Nederlandse schrijvers meewerkten, zoals voormalig staatssecretaris Huizinga.

Het nummer van vandaag “Jezus is Alive” komt van zijn eerste album uit 1975 getiteld “Fireflake” is een nummer over het Licht wat Jezus verspreid. En dat Licht heeft hij ontdekt d.w.z. het is hem gegeven. Ook roept hij iedereen op met de boodschap: Jezus is het leven dat nooit vergaat. Prachtig dat hij ons op deze zondag daar speciaal stil bij laat staan. “ Love so deep breaks open a new day” is een prachtige zin. Vrij vertaald zou je kunnen zeggen: niet aflatende liefde voor de mens geeft je een compleet nieuw leven in Christus. Als je dat tot je door laat klinken wordt je van zelf weer klein en stil.

Luistert u naar Adrian Snell met ”Jezus is Alive”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com