Golden Gospel Oldie Al Jarreau

Golden Gospel Oldie Al Jarreau

In de Golden Gospel Oldie Al Jerreau,

Alwyn Lopez Jarreau zoals zijn volledige naam luid is geboren op 12 maart 1940. Als zoon van een dominee doet hij zijn eerste zang ervaringen op in het kerkkoor van zijn vader. Hij studeerde psychologie en ’s avonds trad hij op in een zanggroep genaamd “The Indigos”. Hij won 3 grammy ’s in zijn carrière in 3 categorieën waarmee hij de enige is die dit voor elkaar kreeg met jazz, pop en R&B.

De zanger uit het Amerikaanse Milwaukee heeft tientallen albums op zijn naam staan. Hij beheerste verschillende genres, maar was vooral als vertolker van jazzmuziek wereldberoemd geworden. Al Jarreau stond bekend om zijn vaak geïmproviseerde scatzang en het vermogen om muziekinstrumenten met zijn stem na te bootsen, waaronder gitaar en percussie. Al Jarreau is vooral bekend vanwege zijn vaak geïmproviseerde scatzang en het vermogen om muziekinstrumenten met zijn stem na te bootsen zoals de gitaar en percussie.

In 1962 gaat hij werken als welzijnswerker, maar later besluit hij professioneel zanger te worden. In Californie treedt hij met een jazztrio, onder leiding van George Duke, op in kleine clubs. Zijn eerste album wordt in 1965 uitgebracht. Al Jerreau was en is van onbesproken gedrag en voor zover mij bekend geen uitbundig christen. Toch maakte hij in zijn carrière met regelmaat gospelachtige muziek. Vaak mooie ingetogen nummers met veel soul. Nummers die je raken die vaak ook grenzen verleggen. Zo maakte hij het nummer: “God ’s gift to the world” Dit nummer zong hij enkele jaren geleden samen met Treintje Oosterhuis in de Ivo Niehe show. Deze opname is de moeite waard om een terug te zien op Yo tube waar hij (nog) te vinden is. De expressie en de intensie waarmee dit nummer wordt vormgegeven is prachtig.

In de geest van de strijd tussen blank en zwart zou je kunnen zeggen: alle mensen zijn gelijk en God geeft om ieders hart! Het is alsof hij de wereld deze boodschap mee wil geven dat dit een opdracht is van God en geen menselijke interpretatie. Dat God geen onderscheid maakt en wij dat moeten navolgen. Geen mensen en/of groepen afschrijven maar er mee omgaan zoals Jezus deed toen hij op aarde was.

Al Jarreau is op 13 februari jl. op 76-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Los Angeles.

Luistert u naar Al Jerreau met: “God ’s gift to the world”

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.

(Bron: Wikipedia.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com