Golden Gospel Oldie- Black Eyed Peas

Golden Gospel Oldie- Black Eyed Peas

black-eyed-peasIn de Golden Gospel Oldie deze keer: The Black Eyed Peas.

The Black Eyed Peas is een Amerikaanse hiphop/house-band uit Los Angeles. The Black Eyed Peas werden in 1992 opgericht als Atban Klann. Onder welke naam ze een contract kregen bij Ruthless Records van Eazy-E. Maar omdat hun teksten te positief en vredelievend waren voor het label werd er nooit een album uitgebracht. Nadat Eazy-E stierf aan aids in 1995 werd de groepsnaam veranderd in The Black Eyed Peas. Dante Santiago werd vervangen door Taboo, en hun debuutalbum Behind the Front (1998) ontving goede kritieken. Hierna brachten zij in 2000 het album Bridging the Gap uit.

De doorbraak kwam met Elephunk, hun derde album, dat werd uitgebracht in 2003. Op dit album hadden ze een nieuwe zangeres, Stacy “Fergie”, die voorheen optrad bij Kids Incorporated en ook lid was van tienerband Wild Orchid. Zij verving de achtergrondzangeres Kim Hill, die de band in 2000 verliet. Van het album Elephunk verscheen het anti-oorlogslied Where is the love?, dat hun eerste grote hit werd in veel landen (2003).

De band had meer succes in Europa dan in hun thuisland. Gedurende hun tournee in Azië in 2004 werd het levensverhaal van Apl.de.ap verteld in een wekelijkse Filipijns televisieserie onder de naam Maalaala Mo Kaya (Will You Remember). Hierin werd verteld over zijn kindertijd in Pampanga, een plaats in de Filipijnen, voordat hij op 14-jarige leeftijd zijn familie verliet om naar de Verenigde Staten te gaan om daar een betere toekomst te kunnen krijgen. Het refrein in The Apl Song is geschreven in Tagalog, de officiële taal in de Filipijnen. Het nummer vertelt het levensverhaal van Tagoo.

Deze maand brachten ze het nummer “where is the love” opnieuw uit. Geheel restylet en gemoderniseerd. Aan de tekst is nauwelijks gesleuteld. The Black Eyed Peas niet bepaald een gospelband maar op de eerste avond van het jongeren event TOV4ALL in de Zuidplas werd het nummer wel gedraaid. De reden was dat in het nummer men zich continu afvraagt waar is de liefde gebleven. Alles wordt beheerst door angst en geweld en de liefde is ver te zoeken. Hun gebed is: “Father, Father, Father help us Send us some guidance from above” Dat is waar het christelijk geloof uniek in is. Christus ging ons hier al in voor.

Luistert u naar The Black Eyed Peas met “where is the love” Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.

(Bron: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com