Golden Gospel Oldie: Colonel Abrams – How Soon We Forget

Golden Gospel Oldie: Colonel Abrams – How Soon We Forget

In de Golden Gospel Oldoe deze keer: Colonel Abrams

Colonel Abrams, geboren in Detriot op 23 mei 1949, was een Amerikaanse zanger. In 1985 werd hij bekend met de hit Trapped. Colonel Abrams wecolonel-abramsrd geboren in Detroit maar verhuisde in zijn jeugdjaren naar New York. Hij werd in zijn kinderjaren muzikaal actief en gedurende de jaren zeventig zat hij in diverse bands. Hij was een tijd zanger van 94East, waarin ook Prince tijdje speelde. Succesvol zou hij echter worden als soloartiest. In eigen land brak hij door met “Music Is The Answer” uit (1984). Maar een wereldhit kreeg hij met de discosingle Trapped die in 1985 verscheen. Het nummer had invloeden uit de housemuziek die op dat moment in ontwikkeling was in de clubs. Na de single verscheen ook een titelloos debuutalbum.

Het succes van Trapped wist hij daarna niet meer te evenaren. Wel had hij in de vroege jaren negentig nog enkele kleinere succesjes met housesingles die scoorden in de Amerikaanse dancelijsten. Dit waren “You Don’t Know (Somebody Tell Me)”, “When Somebody Loves Somebody”, “Never Be Another One” en “So Confused”. Trapped werd nog diverse malen gecoverd en uitgebracht door nadere artiesten.

Vorig jaar begonnen fans van de aan lager wal geraakte ster een crowdfundingsactie om hem weer een beter bestaan te kunnen geven. Hij had onvoldoende geld om de noodzakelijke insuline te kopen en was er langere tijd slecht aan toe. Amerikaanse media stellen vandaag dat die hulp er niet voor heeft kunnen zorgen dat Abrams zijn leven weer op de rails kreeg. De doodsoorzaak is nog niet duidelijk en wordt momenteel onderzocht. Volgens de jongste berichten zou het om een natuurlijke dood gaan. Op 24 november 2016 bleek Colonel Abrams te zijn overleden hij werd slechts 67 jaar.

Abrams staat voor mij synoniem voor typische jaren 80 disco. Dit ondanks zijn geweldige soul stem begaf Abrams zich voornamelijk in het disco circuit. Triest hoe het sommige artiesten vergaat als de roem is vergaan of als men de roem niet meer kan dragen. Diversen artiesten overleden dit jaar waaronder Abrams, Prince, Leonard Cohen, Rod Temperton, Sharon Jones en David Bowie. Op deze laatste advents zondag gedenken we opnieuw de geboorte van onze Middellaar. Hij die onvergankelijk, betrouwbaar en vol vergeving is. Hij die nooit ophoud bij onze zonden en tekortkomingen. Hij waar we altijd terecht kunnen. Hij maakte geen muziek en komt in geen oudejaarslijst voor. Maar laten we Hem alle eer geven op deze speciale dagen.

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.

(Bron: Wikipedia)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com