Golden Gospel Oldie: Delirous?

Golden Gospel Oldie: Delirous?

In de Golden Gospel Oldie deze keer: Delirious

Delirious? is een voormalige christelijke rockband uit Littlehampton, West Sussex, Engeland.
Voordat Delirious? beroepsmatig de muziekindustrie inging, waren ze lokaal al een aantal jaar bekend als ‘The Cutting Edge Band’. Onder die naam hebben ze vier mini-albums op Compact cassette uitgebracht (Cutting Edge 1,2,3 en 4deze zijn later per twee op cd uitgebracht, waarvan ook weer een dubbel-cd is). Daarna besloten ze ‘Deliriou5?’ te gaan heten, wat later veranderde in het huidige ‘Delirious?’.

Inmiddels zijn ze een van de bekendste christelijke rockbands en hebben ze mede naam gemaakt in de Verenigde Staten. Delirious? heeft al meerdere malen in Nederland opgetreden, waaronder op Winter Wonder Rock, Soul Survivor, de EO-Jongerendag, het Flevo Festival (1998) en in Sion Den Haag (2008). Tevens heeft Delirious? nog een groot concert gegeven samen met de band van de Australische kerk Hillsong, onder de naam (UP) Unified: Praise.

Op 10 november 2006 kwam Delirious? naar Nederland, als onderdeel van de ‘Mission Bell’ World Tour. In de Veluwehal in Barneveld werd een eenmalig presentatieconcert gegeven van de CD-DVD ‘Now Is The Time, Live At Willow Creek, Chicago, U.S.A.’ Op 14 juni 2008 trad Delirious? wederom op tijdens de EO-Jongerendag. Op 3 december 2008 trad Delirious? op in de Sionkerk in Den Haag. De verwachting was dat dit het laatste concert van Delirious? in de Benelux was, maar er is toch nog een afscheidsconcert gepland. Dit concert wordt wederom door de Sionkerk georganiseerd, in de Dr. Anton Philipszaal.

De band maakte in juli 2008 op hun website bekend eind 2009 te gaan stoppen. De reden hiervoor is, zoals op de site stond, dat de leadzanger Martin Smith meer tijd wil gaan steken in zijn werk bij ‘CompassionArt’ en omdat hij vaker thuis bij zijn gezin wil zijn.

Die keuze werd door de overige bandleden aanvaard en daarom is besloten dat hierbij dit hoofdstuk in hun leven is afgesloten. Ook maakten ze op hun site bekend dat het een pijnlijke beslissing was geweest en dat ze nog steeds vrienden zijn. De band bracht veertien albums uit.

Van hun 2de album “My Soul Sings” uit 2009 heb ik gekozen voor het gelijknamige titelnummer. Het nummer vertelt het verhaal van Gods wonderbaarlijke liefde voor ons mensen en hoe dat uitwerkt in je leven. Allereerst valt op dat ze daarom vragen en bidden. Ze ervaren het als onverdiend en toch gekregen. Maar daarnaast beschrijven wat ze gekregen hebben als de adem van de hemel. Geweldig om zo je geloof te bezingen en te belijden.


Luistert u naar Delirious? met “My Soul Sings”.Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.
Bron: wikipedia.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com