Golden Gospel Oldie: Disciple

Golden Gospel Oldie: Disciple

In de Golden Gospel Oldie deze keer: Disciple,

Disciple is een christelijke band uit Knoxville, Tennessee, gevormd in 1992. De band kan het beste getypeerd worden als hardrock- of metalband. In Europa heeft Disciple meerdere malen opgetreden tijdens Christmas Rock Night, een christelijk muziekfestival in Ennepetal, Duitsland. Leadzanger van de band is Kevin Young. In 2008 en 2011 won de band bij de Dove Awards de prijs voor het beste rockalbum, respectievelijk voor hun albums Scars Remain en Horseshoes and Handgrenades. 

Het principe van discipelschap (oftewel leerling) is door Jezus bedacht. Voordat hij met Hemelvaart deze aarde achter zich laat, zijn dit Zijn laatste woorden:

“Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest, en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb.”

Er zijn weinig rockbands die hun muziek echt als ‘missie’ zien, maar Disciple is er zeker één van. De vier vrienden uit Knoxville, Tennessee wilden vanaf hun prille begin in 1992 meer dan alleen muziek maken die geknipt lijkt voor volle stadions. En reken maar dat de muziek dat is; de songs op ‘Disciple’ zijn geproduceerd door Travis Wyrick, die eerder samenwerkte met P.O.D. en Pillar. Onvergetelijke refreinen, heftige gitaarsolo’s en –teksten vormen samen een muziekervaring die je niet snel vergeet. Disciple hoopt rock weer relevantie te geven voor de jongere van vandaag, en met dit album lijkt die missie zeker te slagen! 

Voor vandaag het ik gekozen voor het nummer “Going Home” vasn hun eerst album uit 1992. Snoeiharde rock met zoete teksten. Zo zou ik het album willen omschrijven. Zoete maar o zo mooie teksten. Als de Hemel zich opent zie ik Jezus komen vanuit het oosten om Zijn kinderen thuis bregen. Wat een geweldig perpectief!! In dit naar mijn mening kortste songtekstje ooit ligt hier toch weel de nadruk. Het benadrukt dat we pelgrim zijn. Op reis in deze wereld naar huis. We hoeven dat niet zelf te doen want wie anders dan Christus komt ons halen. Het is overweldigend en omvat alles. Jezus Christus en die gekruisigd.

Luistert u naar Disciple met “Going Home”.

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.

Bron: www.wikipedia.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com