Golden Gospel Oldie: Fred Hammond

Golden Gospel Oldie: Fred Hammond

In de Golden Gospel Oldie deze keer Fred Hammond,

Fred Hammond is geboren op 27 december 1960. Hij is een Amerikaanse gospelzanger en speelt daarnaast basgitaar en is hij een producer. Hammond participeert tevens als lid van “the gospel performing group Commissioned” en is solist bij Verity Records.

Hij is meervoudig Grammy award winnaar in diversen disciplines als zanger, producer en schrijver. Hammond eerste erkenning krijg hij tijdens het spelen van gitaar voor de gospel groep The Winans. Tot 1985 was hij één van de zes oorspronkelijke leden van de groep en werkte hij mee met 10 van de 12 groepsalbums waarvan er miljoenen verkocht werden.
Na zijn periode met de groep Commissioned oogste hij met de gospel groep Radical For Christ. In 2002 keerde Hammond terug bij de Commissioned. Hij maakte in tot nu toe 25 gospel albums waarvan “I will trust” uit 2014 voorlopig de laatste was.
Voor deze paasmorgen heb ik gekozen voor een nummer uit 2004 getiteld: “Celebrate (He Lives)” Hammond legt met dit lied de nadruk op feestvieren. Vieren dat Christus kon en wilde doen wat wij niet kunnen. Bij zijn met Christus met Zijn opstanding. Vrij van zonde en last. Het gevoel hebben het zelf niet meer te hoeven dragen. Zo vieren ook wij vandaag feest. Het feest van de opstanding van Christus. Het is voorbij en Hij is waarlijk opgestaan. Hammond zingt “Let’s shout because we know, He lives and we are served” en niets is minder waar. Hij is niet dood Hij leeft en heeft onze straf gedragen.
Henk van der Wijngaard, Redacteur kerken.

Luistert u naar Fred Hammond met “Celebrate ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com