Golden Gospel Oldie: Israel Houghton

Golden Gospel Oldie: Israel Houghton

In de Golden Gospel Oldie deze keer: Israel Houghton,

Israel Houghton is geboren op 19 mei 1971 in Amerika. Hij is een Amerikaans christelijke songwriter, aanbiddingsleider, zanger en producer, vooral bekend om zijn crossover van verschillende culturele muziekstromingen die elementen van gospel, jazz, latin en rock bij elkaar brengt. Houghton is vooral bekend onder de bandnaam naam Israel & New Breed en staat momenteel onder contract bij Integrity Music. Houghton is ook aanbiddingsleider in Joel Osteens Lakewood Church in Houston, Texas.
Zijn project Alive in South Africa, dat live werd op genomen in Kaapstad, kreeg een Grammy Award voor “Best Traditional Gospel Album” in 2007 en twee tracks van het album, “Not Forgotten” en “Turn It Around”, werden beloond met een Dove Award voor “het beste Aanbiddingslied(Contemporary Gospel Song)” in 2006 en 2007. Zowel zijn album Live from Another Level als “Again I Say Rejoice” werden in 2005 onderscheiden met een Dove Award. Hij werkte met Aaron Guerrero uit Sacramento, Californië, aan zijn laatste album The Power of One.

Vier-time Grammy Award winnaar Israel Houghton verscheen ineens op ABC’s “The View” Tv als onderdeel van The King’s Men reisgroep. Samen met vrienden Kirk Franklin, Donnie McClurkin en Marvin Sapp, voerde hij een medley van hun bekendste nummers op hetzelfde podium voor het publiek. Het uiterlijk was ter ondersteuning van de nationale The King’s Men tour lancering.

Enkele van zijn liedjes zijn zo bekend geworden dat ze vertaald in de Opwekkingsliederen bundel zijn opgenomen.

Van het album “A deeper level” uit 2007 heb ik gekozen voor het gelijknamige titelnummer nummer in de live uitvoerring. Heerlijke zoetgevooisde soul muziek bestaande uit verschillende stijlen. Het nummer is echte worship en verheerlijkt zo veel als mogelijk. De zinnen “Close enough to feel” en “The cadence of Your heart” vind ik prachtig en schetsen een leven dicht bij God. Zo dicht dat we Zijn hartslag kunnen voelen. Dat niveau zullen we niet altijd bereiken en/of ervaren maar we mogen er wel voor bidden en danken. Het geeft je het gevoel even in de hemel te mogen kijken, je opgetild te voelen en te zweven. Dat bid en wens ik een ieder toe.
Luistert u naar Israel Houghton met ” A deeper level”.

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com