Golden Gospel Oldie: John Legend

Golden Gospel Oldie: John Legend

In de Golden Gospel Oldie deze keer: John Legend,

John Legend is geboren als John Stephens op 28 december 1987 te Springfield (Ohio). Hij is een Amerikaanse R&B/soulzanger, tekstschrijver en producer. In 2004 kwam hij in de bekendheid door zijn album “Get Lifted”, dat was geproduceerd door Kanye West. Daarnaast heeft hij samengewerkt met onder meer Jay-Z, Lauryn Hill en The Black Eyed Peas. Legend beschrijft zijn eigen muziek als soul met gospel-invloeden gemixt met hiphop en een ‘feel-good sound’.

Toen hij 4 jaar oud was, begon hij met pianospelen op een piano die in het ouderlijk huis stond. Enkele jaren later kwam hij in het kerkkoor terecht. Veel van zijn gospelnummers leerde hij van zijn grootmoeder. Legend werd in zijn vroege jaren geïnspireerd door Jodeci, Boyz II Men, LL Cool J, MC Hammer en vooral Michael Jackson. Langzaam werd Legend bekend en trad hij op in nachtclubs in New York, Washington D.C. en Philadelphia. In 1998 speelde hij de piano op Lauryn Hill’s album Everything is Everything. In 2001 bracht hij een live-album uit: Live At Jimmy’s Uptown.

In 2006 bracht Legend zijn vervolgalbum uit: Once Again. Voor dit album werkte hij wederom samen met Kanye West en will.i.am. De eerste single van het album is Save Room, gevolgd door P.D.A. (We Just Don’t Care) en Stereo. In 2008 verscheen Legends album Evolver, waarvan in 2009 een nieuwe single is verschenen, genaamd Quickly, samen met Brandy.
Legend verloofde zich in 2011 met zijn vriendin Christine Teigen. Op 14 september 2013 zijn zij getrouwd en inmiddels verwachten zij hun eerste kind.

Legend is geen gospel zanger van origine maar schuwt het van tijd tot niet. Regelmatig laat hij zich in een kerkdienst verleiden om een nummer te zingen veelal gaat het dan om het nummer Heaven, de Golden Gospel Oldie van vandaag. Na enkele weken zeer stevige rock weer eens een “zwart” geluid. Heaven is een liefdesliedje maar allereerst ook een erkenning van Gods bestaan. Alleen de Hemel weet het zo zingt hij en daarmee betrekt hij God in zijn relatie. Samen leven voor het oog van God is denk ook wat God voor ogen heeft want Hij bracht het samen. Voor in goeden slechte tijden.

Luistert u naar John Legend met “Heaven”.


Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.
Bron: www.wikipedia.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com