Golden Gospel Oldie – Joni Sledge

Golden Gospel Oldie – Joni Sledge

In de Golden Gospel Joni Sledge,

Joni Sledge, samen met haar zusters Debbie, Kim en Kathy deel uitmakend van Sister Sledge, is overleden. De groep is vooral bekend van de klassiekers ‘We Are Family’, ‘Lost In Music’ en ‘He’s The Greatest Dancer’.
Sister Sledge werd in 1971 opgericht in Philadelphia. Nog hetzelfde jaar verscheen de eerste single en begon de groep regelmatig op te treden. Gedurende de jaren 70 groeide hun reputatie langzaam met successen in Groot-Brittannië, Japan en Europa. Een écht grote doorbraak bleef echter uit en het had niet veel gescheeld of Sister Sledge was gestopt en teruggegaan naar de studiebanken. Dat veranderde snel toen platenlabel Atlantic de meiden in contact bracht met Nile Rodgers en Bernard Ewards van de toen al zeer succesvolle disco-act Chic. De heren componeerden en produceerden het album ‘We Are Family’ (1979), dat vier regelrechte krakers van hitsingles voortbracht: ‘He’s The Greatest Dancer’, ‘Lost In Music’, ‘Thinking Of You’ en titeltrack ‘We Are Family’ dat zelfs een Grammy-nominatie opleverde en een anthem werd voor de vrouwenbeweging in die jaren.
Met het album ‘Love Somebody Today’ (1980) ging de groep verder op de ingeslagen weg en de ‘Chic-sound’, al scoorden het album en gelijknamige single al een stuk minder. De groep was echter zeer populair en trad drie jaar wereldwijd op voor uitverkochte zalen.Daarna volgden nog hits als ‘All American Girls’ en He’s Just A Runaway’ (1981, geproduceerd door Narada Michael Walden) en de pophit ‘Frankie’ (1985).
Hoewel het eerdere succes nooit meer werd geëvenaard bleef de groep, solo en als Sister Sledge, muziek uitbrengen en optreden. Ook voor dit jaar stonden nog diverse optredens gepland, ook in Europa. Onduidelijk is nog of deze na het overlijden van Joni Sledge nog doorgaan.

Joni Sledge werd op vrijdag 10 maart door een vriend dood gevonden in haar huis in Phoenix Arizona. De doodsoorzaak is nog niet bekend. Sledge laat behalve haar zusters een volwassen zoon na. Ze werd 60 jaar.

Luistert u naar Joni Sledge met: “Love of the Lord”

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.

(Bron: ad.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com