Golden Gospel Oldie: Kees Kraayenoord

Golden Gospel Oldie: Kees Kraayenoord

Kees KraayenoordIn de Golden Gospel Oldie vandaag: Kees Kraayenoord, Cornelis Arie (Kees) Kraayenoord is geboren op 11 maart 1972 te Katwijk aan Zee. Hij is een Nederlandse voorganger, zanger en muzikant van christelijke aanbiddingsliederen.

Kraayenoord werd geboren in een christelijk gezin in Katwijk aan Zee. Aanvankelijk was hij actief als muzikaal leider van de aanbiddingsband in zijn kerk. Hij doorliep de mavo op de Beste Vaer Mavo van het Andreas College te Katwijk. Via een cursus “worship leading” die hij volgde bij een opleidingscentrum van Jeugd met een Opdracht kwam Kraayenoord in contact met producenten van cd’s met opwekkingsliederen. Kraayenoord werd betrokken als zanger, en werkte vervolgens enkele jaren mee aan de jaarlijkse pinksterconferentie van Stichting Opwekking, en aan de verschillende cd’s die de stichting uitgaf. Met zijn vrouw Nicole besloot Kraayenoord niet lang daarna om theologie te gaan studeren aan de Azusa theologische hogeschool. Na zijn afstuderen kwam hij achtereenvolgens terecht in de praiseband van EO-Ronduit, de jongerenband van de Evangelische Omroep, en in de band van christelijk zanger en componist Ralph van Manen. Kraayenoord is nog enige jaren werkzaam geweest als docent godsdienst op het Visser ’t Hooft Lyceum te Rijnsburg. Daarna was hij enkele jaren ‘hoofd muziek en aanbidding’ in de Meerkerk te Hoofddorp.

De “solocarrière” van Kees Kraayenoord kreeg vaste vorm na de opname van het livealbum This is my cry op het Flevo Festival in 2003. Dit album werd een onverwacht groot succes en vanaf dat moment houdt Kraayenoord zich voornamelijk bezig met het uitbrengen van albums en optredens op concerttours en verschillende festivals. Zo stond hij onder meer op het Flevo Festival, de EOJongerendag en trad hij als eerste Nederlander ooit op bij de uitreiking van de Dove Awards (GMA), het belangrijkste evenement in Amerika met prijzen voor christelijke muziek. Naar aanleiding hiervan werd Kraayenoord in het televisieprogramma “De Wereld Draait Door” van 27 maart 2006 uitgenodigd.

Met het album Jezus, leven van mijn leven (2006) probeerde Kraayenoord een brug te slaan tussen de traditionele gezangen en moderne muziek, door oude psalmen en gezangen in een modern jasje te gieten. Na het succes van dit album volgde God met ons (2007), een kerstalbum in dezelfde stijl en Het is volbracht (2010), waarop de paasboodschap centraal staat.

In 2013 maakte Kraayenoord bekend minder te gaan optreden om zich te gaan concentreren op zijn werk als voorganger van Mozaiek0318, een evangelische gemeente in Veenendaal. Deze kerk kwam in november 2014 landelijk in het nieuws toen zij de eerste drive-in dienst in Nederland organiseerde. De Veenendaalhal waar de kerkelijke gemeenschap normaal gesproken samenkomt, kon niet worden gebruikt vanwege een uitbraak van vogelgriep. Eerder in de week was er namelijk een konijnen- en pluimveeshow gepland. Vanwege een vervoersverbod konden de dieren de hal niet uit. Kees Kraayenoord is ambassadeur van de ontwikkelingshulporganisatie World Vision.

De Golden Gospel Oldie van vandaag is: Living Water. Zijn rustige, ingetogen en respectvolle zingen intrigeert mij toch telkens weer. Naast de songtekst toch een belangrijk gegeven. Wij zijn vaak gericht op het vragen aan God en niet zo zeer op de prijzen van Hem en Hem het respect te geven wat Hij verdient. Denk dat Kraayenoord ons hier veel over kan leren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com