Golden Gospel Oldie – Keith Green

Golden Gospel Oldie – Keith Green

In de Golden Gospel Oldie deze keer: Keith Gordon Green,


Keith Gordon Green is geboren op 21 oktober 1953 in Sheepshead Bay (New York). Lindale (Texas), 28 juli 1982) Hij was een Amerikaanse zanger, songwriter en muzikant. Hij vertolkte vooral christelijke muziek en wijdde zich sterk aan het evangelisch christendom.


Greens nummers kwamen vaak tot stand met medewerking van zijn vrouw Melody Green. Enkele hiervan zijn “Your Love Broke Through”, “You Put This Love In My Heart” en “Asleep in the Light”. Daarnaast schreef hij moderne evangelische liederen als “O Lord, You’re Beautiful” en “There Is A Redeemer”. Een van zijn hoogtepunten is The Prodigal Son Suite, een 12 minuten durend lied over Jezus’ gelijkenis van de verloren zoon. Hij schreef het nummer met het oog op een volledige rockopera.

Green kwam op 28-jarige leeftijd om het leven toen het kleine vliegtuig waarin hij zich bevond (een Cessna 414), neerstortte. Twee van zijn kinderen overleden ook bij het ongeluk. Echtgenote Melody en hun derde kind zaten niet in het vliegtuig.

In 1989 bracht zijn vrouw Melody in samenwerking met David Hazard een biografie over Green uit. In 1992 verscheen een Nederlandstalige uitgave van het boek met als titel ‘Keith Green: No compromise’. Hierin wordt Green getypeerd als een radicaal christen die zich keerde tegen een verwaterd geloof en stoffige kerkelijke instellingen. In 2001 werd Green postuum opgenomen in de Gospel Music Hall of Fame.

Voor jullie heb ik vandaag gekozen voor het nummer “Your Love Broke Through” omdat het nummer goed laat zien wie God is en wat Hij voor ons wil beteken. “All my life I’ve been searching for that crazy missing part” en “And with one touch, you just rolled away the stone that held my heart” God zoekt ons op en maakt ons hart vrij. Hij verlost ons en geeft echte vrijheid.

Luistert u naar Keith Gordon Green met “Your Love Broke Through”Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.

(Bron: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com