Golden Gospel Oldie: Kirk Franklin

Golden Gospel Oldie: Kirk Franklin

Kirk FranklinDe achtste Golden Gospel oldie gaat over Kirk Franklin.

Kirk Dwayne Franklin (geboren 26 januari 1970) is een Amerikaanse muzikant, koordirigent en auteur. Hij is bekend om het leiden van stedelijke hedendaagse gospelkoren zoals The Family, God’s Property and One Nation Crew. Hij heeft meerdere prijzen, waaronder zeven Grammy Awards in de wacht gesleept.
Franklin organiseerde in 1992, “The Family”, een zeventienkoppig tellend koor, gevormd met vrienden en medewerkers. De oprichter van het toenmalige nog prille platenlabel GospoCentric, hoorde een van hun demo tapes en was zo onder de indruk dat hij ze onmiddellijk platencontract aanbood. In 1993 bracht de groep, nu bekend als “Kirk Franklin & The Family,” hun debuutalbum “Kirk Franklin & The Family” uit. Het bleek het eerste gospelalbum wat meer als miljoen keer verkocht werd. In 1996 werd het door Franklin’s geschreven nummer “Joy” opgenomen door Whitney Houston en de Georgië Mass Choir.  Het was de best verkopende soundtrack van de film The Preacher’s Wife.

In 2001 ging Franklin solo en waagde hij zich op nieuw grondgebied namelijk produceren. Zijn eerste productie was de soundtrack voor de film “Kingdom Come”. Een opmerkelijke lied van de soundtrack was “Thank You” door Franklin zelf gezongen. Kirklin maakt zeer veel en succesvolle albums ook heden ten dage nog. Zelf verscheen hij op Tv in Oprah Winfrey Show samen met zijn vrouw om te vertellen hoe hij van zijn prono verslaving is afgekomen.

Het nummer “ Imagine me” van album “Hero” uit 2005 is het nummer van vandaag is een prachtige gospelsong. Zacht, gevoelig maar confronterend. De werkelijkheid is vaak anders dan voorgesteld. Hij refereert aan het nieuwe Jeruzalem een stad zonder angst, zonder pijn en tranen. In die stad is de werkelijkheid juist veel mooier als voorgesteld. Kan u zich daar voorstellen?

Luistert u naar Kirk Franklin met “Imagine me”

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com