Golden Gospel Oldie – Krystal Meyers

Golden Gospel Oldie – Krystal Meyers

In de Golden Gospel Oldie deze keer: Krystal Meyers,


Krystal Meyers is geboren op 31 juli 1988 te Californië en zij is een Amerikaanse rock muzikante. Door muziekcritici wordt ze getypeerd als de christelijke Avril Lavigne. Haar muziek combineert rock met akoestische melodieën. Haar songteksten concentreren zich hoofdzakelijk op onderwerpen waar tieners mee te maken krijgen, zoals werkdruk en seks voor het huwelijk.

Meyers begon al jong met het produceren van muziek. Op tienjarige leeftijd schrijft ze haar eerste liedjes, op dertienjarige leeftijd begint ze met spelen op de akoestische gitaar. In 2005, als ze 16 is, wordt haar eerste album “Krystal Meyers” uitgebracht. Ze schreef mee aan al de songs op het album en ze speelt zelf gitaar. Haar tweede album “Dying for a Heart” kwam uit op 19 september 2006. De song Together van dit album is gebruikt voor de promotie van de NBC serie Heroes in spotjes op radio en televisie.

Beide albums zijn ook uitgebracht in Japan. In Japan scoorde ze met de single Anticonformity van haar eerste album een nummer 1 hit. Haar derde album, getiteld Make Some Noise, kwam in september 2008 uit. Dit album verschilt in stijl erg van haar andere albums, maar haar boodschap blijft hetzelfde. Op 30 mei 2009 is ze getrouwd met Alex Hawkins.Van de CD Dying for a Heart uit 2007 heb ik als nummer van vandaag gekozen “Hallelujah”. Toch iets wat we vaak zingen maar wat betekend dit nu echt? Hallelujah betekent letterlijk ‘Prijst God!’. Het woord is een samentrekking van hallelu en jah. Jah is de afgekorte term van JHWH, de Hebreeuwse naam van God. In het Nederlands wordt vaak Halleluja geschreven. We zingen het regelmatig en we belijden het in ons gebed. Maar of we het ook altijd laten zien in ons doen en laten weet ik niet. Betrap me er zelf op dat hier nogal eens wat aan mankeert. Misschien iets voor deze week?Luistert u naar Krystal Meyers met “Hallelujah”.

Bron: WikipediaHenk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com