Golden Gospel Oldie: Martin Brand

Golden Gospel Oldie: Martin Brand

Martin BrandIn de Golden Gospel Oldie vandaag: Martin Brand.

Martin Brand is geboren op 12 mei 10980 te Utrecht. Hij is een christelijke Nederlandse zanger, schrijver en spreker.

Brand groeide op in de omgeving van Emmeloord. Hij studeerde drie jaar aan de ArtEZ Art & Design in Zwolle, maar maakte zijn opleiding niet af. Daarna volgde hij een diaconaal jaar bij de jongerenorganisatie Youth for Christ. Brand is sinds 2004 betrokken bij de internationale interkerkelijke zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie. Hier werkte hij als zanger/spreker en schrijver. In 2009 nam Brand afscheid van OM-Nederland (waar hij nog wel als ambassadeur bij betrokken is) en zette zijn werk zelfstandig voort binnen Martin Brand Producties.

Brand heeft zeven Nederlandstalige albums en een Engelstalig album uitgebracht. Hierop staan vooral zelfgeschreven gospels. Ook trok hij de aandacht met een Keith Green-toer. Hij werkt verder als dirigent, workshopleider, schoolleider/docent op de HQ-kunstschool.

Sinds 2010 initieert hij de Praise United-evenementen waarbij meer dan honderd koorleden uit een hele provincie bij elkaar komen en samen één “megakoor” vormen dat vervolgens onder begeleiding van een professionele band een aanbiddingsconcert geeft.

Brand was in 2012 geboekt om op de EO-Jongerendag te spreken. Hij kreeg echter op 3 juni, een week voor het evenement, een hartstilstand en werd opgenomen in het ziekenhuis, waardoor zijn spreekbeurt niet kon doorgaan. Wel sprak hij middels een filmpje vanuit zijn ziekenhuisbed de jongeren toe. Eind juni 2012 werd hij uit het ziekenhuis ontslagen.

Brand kwam tot geloof in 2005 en in 2006 verscheen het album “U” in gelijknamige nummer de Golden Gospel Oldie van vandaag. Een liedje van een toen nog jonge christen die super blij is met voor zijn gevoel eenvoudige en kinderlijk geloof. Prachtig en de vrolijkheid spat eraf. Hij zingt van God als zijn meester en Vader.

Een Vader bemint, zorgt, voedt, behoedt, geeft onderricht en bestraft, heeft medelijden met zwakheid en erbarmt. In het woord Vader gaat dus een volkomen troost schuil een troost die alle lijden vergoedt en die zelfs groter is dan alle ellende.

Luistert u naar Martin Brand met: ”U”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com