Golden Gospel Oldie: Martin Smith

Golden Gospel Oldie: Martin Smith

martin-smithIn de Golden Gospel Oldie deze keer: Martin Smith.

Martin Smith is geboren op 6 juli 1970. Hij is een Britse zanger en muziekschrijver. ooit zanger van en drijvende kracht achter de gospelband Delirious. De band in 2009 stopte. Een paar van zijn bekendste liederen zijn “I Could Sing of Your Love Forever”, “History Maker”, “My Glorious”, “Did You Feel the Mountains Tremble”, “Shout To The North”, “Deeper”, “Majesty (Here I Am)”, en “What A Friend I’ve Found”.

Martin Smith heeft al een onuitwisbaar stempel op aanbiddingsmuziek gedrukt. Hij schreef liederen als ‘I Could Sing Of Your Love Forever’ en ‘Majesty’ die dankzij Delirious de wereld over gingen. Sinds het stoppen van Delirious heeft Smith een nieuwe periode in zijn leven uiteindelijk weer in muziek verwerkt. In 1995, was Martin betrokken bij een bijna fataal verkeersongeval, en in de week van zijn herstel besloot hij fulltime met muziek te gaan werken. Hij schreef het lied ‘August 30’ gebaseerd op zijn ervaring over het ongeval.

Enkele jaren geleden was Martin Smith één van de headliners op ‘Symphony Of Life’ van de Evangelische Omroep, waar zijn lied ‘Waiting Here For You’ een hoogtepunt was. Het nummer was regelmatig te horen zijn bij de Evangelische Omroep en Grootnieuwsradio.

Het nummer van vandaag “August 30” blijft een opmerkelijk nummer en imponeert nog steeds. Na zo ’n ongeluk het leven terug vinden en samen met God verder willen is en blijft het einde. Het nummer verhaalt hoe hij zijn leven terug kreeg na dit ongeluk. Letterlijk de kans die hij kreeg om opnieuw te mogen leven een tweede leven dus eigenlijk. Dat “tweede leven” ligt voor ons allen in het verschiet in het hiernamaals. Verlangen we er naar of zijn we ons bewust van onze taak hier. Wat mij betreft schommel ik tussen beide afhankelijk van mijn bui. We blijven mensen en de zonde kleeft aan ons. We zullen niet los van komen in dit leven waar aan we hangen. Toch mogen we uitzien naar dat leven als Hij het wil en wij leven.

Luistert u naar Delirious met Martin Smith als leadzanger met August 30th.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com