Golden Gospel Oldie: Matt Redman

Golden Gospel Oldie: Matt Redman

In de Golden Gospel Oldie deze keer: Matt Redman

Matt Redman is een van de bekendste aanbiddingsleiders die geassocieerd wordt met de Soul Survivor. Verschillende artiesten, zoals Michael W. Smith, Rebecca St. James en Tree63 hebben nummers van Redman gecoverd. Een paar van zijn bekende nummers zijn “Heart Of Worship (When The Music Fades)”, “Let Everything That Has Breath”, “Once Again” en “Blessed Be Your Name”. Dit laatste nummer heeft een Dove Award gewonnen in 2005.

Redman was in het verleden aanbiddingsleider in de Soul Survivor-kerk in Watford en leidde de aanbidding op het jaarlijkse Soul Survivor-festival. Volgens oprichter Mike Pilavachi zijn deze festivals grote ‘aanbiddingssessies’ zoals hij ze had met Redman toen deze vijftien jaar oud was.

Voor het in 2006 uitgekomen Hillsong London album Jesus is schreef Redman mee aan een groot deel van de songs.
In 2013 won hij 2 Grammy Awards voor zijn song 10,000 Reasons die in het Nederlands vertaald in de Opwekkingbundel verscheen (Tienduizend redenen, nr. 733). Andere liederen opgenomen in deze bundel zijn Heart of worship (Hart van aanbidding, nr. 548) en You never let go (Nooit meer alleen, nr. 698). Hij heeft verschillende boeken geschreven over christelijke aanbidding, zoals onder andere The Unquenchable Worshipper en het boek Facedown uit 2004 dat bij de gelijknamige cd hoort.

Op 12 maart 2013 presenteerde de Nederlandse producer John Ewbank in het tv-programma De Wereld Draait Door het Koningslied voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Onmiddellijk daarna werd hij op diverse social media beschuldigd van plagiaat. Een deel van zijn song bleek namelijk extreem veel te lijken op de intro van 10.000 reasons van Matt Redman, wat hijzelf toegaf. Hij voegde er wel aan toe dat hij al in 2005 een demo van zijn song had gemaakt en het lied van Redman niet te kennen.

Het zal Redman waarschijnlijk niet uitmaken dat hij wordt geassocieerd met het Koningnummer want vanuit zijn visie is dat alleen maar prettig als velen God leren kennen. Mooi als de jongere generaties toevoegingen hebben op het liedboek waardoor deze modern blijft en jongeren aan blijft spreken. 10.000 redenen is een prachtig lied en wordt in velen kerken gezongen en daarmee omarmt. Holy is een nummer van het zelfde album en al bijna even bekend. Als we als mensen al meer als 10.000 redenen zouden kunnen bedenken waarom God onze God is hoe heilig is die God dan wel niet. Dat respect en die heiligheid bezingt Redman.

Luistert u naar Matt Redman met “Holy”

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.

(Bron: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com