Golden Gospel Oldie – Matthijn Buwalda

Golden Gospel Oldie – Matthijn Buwalda

In de Golden Gospel Oldie deze keer: Matthijn Buwalda,

Matthijn Buwalda, geboren op 6 september 1983 te Smallingerland is een Nederlandse zanger en schrijver.

Sinds 2006 heeft hij verschillende cd’s uitgebracht en door heel Nederland concerten en voorstellingen gegeven. Zijn eerste albums bevatten liederen die ontstaan zijn vanuit zijn kerkelijke achtergrond. Een aantal hiervan zijn opgenomen in de bundels Opwekkingsliederen en Life@opwekking en worden nog vaak in verschillende kerken en (jeugd)groepen gezongen. In deze periode werkte hij regelmatig samen met Kees Kraayenoord.

Vanaf het album Matthijn in het klein (2012) verlegde Buwalda de focus van kerkliederen naar Nederlandstalige luisterliedjes. De kerkzalen werden steeds vaker afgewisseld met kleine theaters. Deze lijn zette zich door op de cd’s Auto met Chauffeur (2013) en Straks, als ik geen pijn meer doe (2014). De theaterprogramma’s die volgden op deze cd’s worden goed bezocht.

Buwalda heeft inmiddels diverse liederen voor verschillende artiesten en televisieprogramma’s geschreven. Het nummer “Dit pakt niemand ons meer af”, vertolkt door Kim-Lian van der Meij, schreef hij samen met Henk Pool voor de bioscoopfilm Achtste-groepers huilen niet, die met een Gouden Kalf beloond werd. Met dit nummer werden zij genomineerd voor een Rembrandt Award voor “Beste Titelsong”. Zijn nummer “Jozef” werd in 2012 genomineerd voor muziekprijs de Zilveren Duif in de categorie Beste Lied. Zijn albums Auto met chauffeur en Matthijn in het Klein werden genomineerd in de categorie “Beste Album”. In 2015 won hij een Zilverenduifaward in de categorie “Beste Lied” met het nummer “Nog één rivier”.

Naast zijn werkzaamheden binnen de muziek is Buwalda actief als columnist. In 2013 en 2014 was hij columnist voor het EO-vrouwenmagazine Eva en van februari tot december 2015 had Buwalda een wekelijkse column in het radioprogramma EO Door de Week, genaamd Scherven.

Van zijn eerste album met de briljante titel “Storm voor de stilte” draaien we vandaag het nummer “één gebed” waarin hij zich sterk maakt voor het schijnen van Gods liefde in zijn leven. Dat is een mooi gebed al weten we allemaal dat de werkelijk weerbarstiger is dan dit. Dit is het ultieme en niet de dagelijkse werkelijkheid van ons leven. Daar tegen over staat wel de kracht van gebed en de geestelijke groei die we mogen ervaren. Daarmee mogen we telkens dichter bij Christus komen. En op de momenten dat we het niet zien, voelen en ervaren dan draagt Hij ons.
Luistert u naar Matthijn Buwalda met “één gebed”

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas.
(Bron: Wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com