Golden Gospel Oldie- Michael Kiwanuka

Golden Gospel Oldie- Michael Kiwanuka

 

Michael Kiwanuka, Liverpool UK

Deze keer een kort Soulmoment over Michael Kiwanuka, geboren op 3 mei 1988 in Londen. Hij is een Engelse soulzanger. Zijn roots liggen in Oeganda. In 2011 brak hij bij het grote publiek door met zijn singles “Tell Me A Tale” en “Home Again.” Hij raakte geïnspireerd door de muziek van Bill Withers, Randy Newman, Terry Callier, an Otis Redding, Van Morrison en de Temptations.

Op 6 januari 2012 won hij de Sound of, een jaarlijkse competitie van de BBC die de meest opwindende artiesten van de toekomst oplijst. Aan de wedstrijd mogen geen bekende namen deelnemen. Op 11 februari 2012 stond Michael Kiwanuka op één in de Afrekening van Studio Brussel met zijn single Home Again.  Kiwanuka werkte als sessie gitarist en speelde met Adele tijdens haar  Adele Live 2011 tour.

Veel is er over deze Kiwanuka nog niet bekend in ieder geval niet bij mij. Hij maakt geen typische gospel muziek maar veel teksten van hem staan bol van de Christelijkheid. Zo ook het nummer van vandaag “Getting ready”. In het nummer zingt hij over zijn nog prille geloof. “Would You take care of all that I do?” en “Oh Lord, I’m getting ready to believe. ”Maar is niet alle geloof pril in vergelijk met Hem. De vragende vorm waarin hij dit lied zingt is typerend. Het “is it true?” vind ik illustratief hij zoekt naar antwoorden. Antwoorden die niet altijd en rechtstreeks worden beantwoord. Dat verwacht hij zelf waarschijnlijk ook niet maar besluit wel zijn nummer met “ Oh Lord, I’m getting ready” zo ver is hij dan toch gekomen.

Luistert u naar Michael Kiwanuka met het nummer: “Resolution”

Henk van der Wijngaard, redacteur kerken voor de omroep Zuidplas

(Bron: Wikipedia)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com