Golden Gospel Oldie: Neal Morse

Golden Gospel Oldie: Neal Morse

Neal MorseIn de Golden Gospel Oldie deze keer: Neal Morse.

Neal Morse is geboren op 2 augustus 1960 in Californië Amerika. Hij is een Amerikaanse zanger en multi-instrumentalist die met name progressieve rock maakt. Sinds 2003 maakt hij vooral albums met Christelijke thema’s.

Voor zijn succes in de progressieve rock was Morse een muzikant die veel speelde in pubs en cafés. Hij hoopte op een solocarrière in de popmuziek als singer-songwriter, maar eigenlijk was dat niet de muziek waar hij echt van hield. Op een gegeven moment hakte hij de knoop door en besloot om progressieve rock te gaan maken samen met zijn broer Alan Morse. Dit groeide uit tot de band Spock’s Beard. De band groeide in de jaren negentig snel uit tot een van de prominente bands in het genre. Ook is Morse als zanger/toetsenist/gitarist/componist één van de drijvende krachten achter de bands Transatlantic

In januari en februari van 2005 toerde Morse met zijn gezin door Duitsland, Engeland, België en Nederland om daar enkele akoestische optredens te geven. De optredens in Nederland vonden plaats in Ede, Utrecht, Gouda, Amersfoort, Leerdam, Beekbergen en Goes. Hij speelde nummers van de albums Testimony en One. Tussen de nummers vertelde hij over zijn geloof en hoe hij de persoon geworden was die hij op dat moment was.

In de winter van 2006 kwam Morse wederom met zijn gezin naar Europa om akoestische optredens te geven in kerken en openbare gelegenheden. Tijdens deze tour werd hij bijgestaan door de percussionist/saxofonist/zanger Mark Lenniger, Collin Leijenaar op percussie en drums en Wilco van Esschoten op bas.

Dit was niet de enige tour in 2006, want ook in de zomer heeft hij weer getoerd in Europa. Ditmaal niet akoestisch, maar met een volledige band. Voorafgaand aan de tour was Morse nog te gast voor een optreden in het toenmalige AVRO-programma Schiffers.fm (Radio 2). De gespeelde nummers waren akoestische versies van Cradle to the Grave en Help me|Spirit and the Flesh, beide van het One album.

Tijdens deze tour werd naast nummers van One en het Spock’s Beard album Snow het Question Mark-album in zijn geheel gespeeld. De begeleidingsband van Morse bestond in deze tour volledig uit Nederlandse muzikanten.

In de lente van 2007 was er een korte tour met onder meer optredens in Zoetermeer, Veenendaal en Londen. Ook in de winter van 2007 en 2008 kwam Morse met zijn familie naar Europa. Net als in voorgaande jaren stond deze tour in het licht van zijn reeds uitgebrachte albums, maar in 2007 werd ook vooruitgeblikt naar de release van ‘Sola Scriptura’. Hij heeft hierbij in Nederland onder meer Leiden, Ede en Utrecht bezocht. In 2009 trad Morse op de Mainstage en in de Subyard van het Xnoizz Flevo Festival op.

Het nummer “Gods Love” van het album “Lifline uit 2008 is het nummer vandaag. Niet zo ’n stokoude gospel oldie maar wel een oldie. In het nummer vertelt hij het verhaal van Gods nabijheid in zijn leven en het zou zomaar autobiografisch kunnen zijn. Hij omschrijft dicht bij God leven als: “But if you ask him to heal on a desert plain, He’ll send the rain”. Een prachtige vergelijking die ook voor ons geld. Tegen alle tegenstand biddend blijven vragen om Zijn aanwezigheid en leiding in je leven.

Luistert u naar Neal Morse met ”God’s love”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com